Menu
Anita en Supusepa winnen met Oranje U19

Anita en Supusepa winnen met Oranje U19

Het Nederlands elftal onder 19 heeft dinsdag in Wil de oefeninterland tegen Zwitserland met 0-1 gewonnen. Vurnon Anita en Christian Supusepa kwamen in actie voor het team van bondscoach Wim van Zwam.

Vurnon Anita viel tegen Zwitserland in de tweede helft in. Donderdag meldt de middenvelder zich weer bij de A-selectie van Ajax. Vurnon Anita viel tegen Zwitserland in de tweede helft in. Donderdag meldt de middenvelder zich weer bij de A-selectie van Ajax.

FC Den Bosch-verdediger Barry Maguire maakte tegen de Zwitsers na een uur voetbal de enige treffer van de wedstrijd. Met de overwinning revancheerde Oranje zich voor de 3-1 nederlaag die de ploeg vrijdagavond leed tegen Duitsland. ,,Het ging nu een stuk beter”, vond Vurnon Anita, die in de tweede helft in het veld kwam. ,,We mogen tevreden zijn.” Volgende maand begint de kwalificatie voor het EK voor Oranje onder 19. Nederland is ingedeeld in de poule met Georgië, Letland en Noorwegen.

Christian Supusepa begon in de basis bij Nederland, maar speelde de wedstrijd niet uit. De linksback werd in de 65ste minuut met een lichte blessure naar de kant gehaald. Siem de Jong, die ook tot de selectie behoorde, deed beide oefenduels niet mee. Hij liep tijdens een training een lichte hersenschudding op en keerde nog voor de wedstrijd tegen Duitsland terug naar Nederland.