Menu
Anita: 'Theo is welkom'

Anita: 'Theo is welkom'

Op ruim 8.000 kilometer afstand van Amsterdam sluit Ajax in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) het seizoen af. Portland Timbers is aan de Amerikaanse westkust gastheer bij de laatste wedstrijd van de oefentrip in de VS. Vurnon Anita kijkt uit naar de vakantie, maar wil eerst graag nog winnen. Over boomstammen, Amerika en Theo Janssen.

Aan Vurnon Anita is nooit te zien in welke fase van het seizoen Ajax zit. De 22-jarige Ajacied laat zich immers altijd van zijn beste en vrolijkste kant zien. Zowel binnen als buiten de lijnen. Zijn grote glimlach en gretige blik doen vermoeden dat Ajax net de eerste training van het seizoen heeft gehad, maar het was toch echt de laatste. ,,Mooi dat mijn team net het laatste partijtje gewonnen heeft. Altijd lekker om zo de laatste training van het seizoen af te sluiten.”

Ook door de komst van aanwinst Theo Janssen laat Anita zich niet uit het veld slaan. Hoewel het aantal gegadigden voor een plek op het middenveld groter wordt, kijkt Anita liever naar de positieve kanten van de versterking. ,,Ik sta er heel open in. Theo is een heel goede speler. Meer concurrentie is altijd welkom. Daar ben ik niet bang voor. Het maakt ons uiteindelijk alleen maar sterker. We zijn dit jaar kampioen geworden en dat willen we volgend jaar weer worden. Met Janssen erbij wordt de kans om een nieuw kampioenschap nog groter. Alle hulp is welkom. Ik doe gewoon mijn best en heb me bovendien wel vaker in het elftal terug geknokt”, aldus de multifunctionele middenvelder annex verdediger.

Vurnon Anita tijdens de woensdagavondtraining in het Jeld-Wen Field stadion. Vurnon Anita tijdens de woensdagavondtraining in het Jeld-Wen Field stadion.

Tegen DC United startte Anita afgelopen zondag als rechtsback. Het is een van de posities waar hij ook uit de voeten kan. Zijn multifunctionaliteit kan soms een nadeel zijn, maar in veel gevallen ook voordeel, zo heeft hij bewezen. Toen hij na het invallen van Gregory van der Wiel naar het middenveld doorschoof, bewees hij ook daar zijn waarde. Vlak voor tijd zorgde Anita voor de winnende treffer tegen de recordkampioen van de Verenigde Staten. ,,Ik was wel blij dat ik dat ik scoorde, want daarmee had ik mijn fout van de tegentreffer uitgewist.”

Zo blij als hij met zijn laatst gewonnen partijspel tijdens de training was, zo gebrand is hij ook op een klinkende afsluiter van het seizoen. ,,Die laatste wedstrijd moeten we gewoon winnend afsluiten. Als dat lukt is het seizoen tot het eind toe helemaal top. Zeker met deze Amerika-reis als afsluiter. We hebben lekker getraind en ook nog wat van de omgeving gezien. Het bezoek van afgelopen weekend aan het Witte Huis was een bijzondere activiteit. Ik denk niet dat er op de Antillen veel mensen zijn die ooit het Witte Huis van binnen hebben gezien.”

De Antillen vormen deze zomer de eerste tussenstop tijdens de vakantie van Anita. Zijn vrije tijd brengt hij deels in zijn geboorteland Curaçao door. Verder staat er een mooie vakantie in Miami gepland. Het populaire oord aan de Amerikaanse oostkust laat zich overigens op geen enkele manier met Anita’s huidige verblijfplaats in Portland vergelijken. De groenste stad van Amerika blinkt uit in eigen ideeën en onafhankelijkheid. De Timbers zijn daar misschien nog wel het mooiste voorbeeld van. Zo ligt er achter een van de doelen een grote boomstam klaar die bij een doelpunt van Portland Timbers door midden gezaagd wordt. Anita: ,,Ik heb er filmpjes van gezien op internet. Toch zal het woensdag niet gebeuren. We laten het houtblok helemaal heel.”

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Anita voor het logo van de Portland Timbers. Anita voor het logo van de Portland Timbers.