Menu
Anita treft oude maatjes

Anita treft oude maatjes

Vurnon Anita verwacht woensdagavond tegen Willem II geen eenvoudige wedstrijd. Voor de 21-jarige Ajacied wordt het duel in Tilburg bijzonder omdat hij bij de komende opponent Mitchell Donald en Jan-Arie van der Heijden treft. Jongens met wie hij al in de jeugd van Ajax samenspeelde.

,,Het is leuk om tegen ze te spelen", kijkt Anita vooruit. ,,Met Mitchell ben ik weleens naar Curaçao op vakantie geweest en Jan-Arie sms'te me laatst nog. We hebben dus nog wel contact. Zij maken Willem II in elk geval sterker, maar we mogen geen medelijden met ze hebben. We moeten daar gewoon winnen natuurlijk, maar het zal een heet avondje worden."

Behalve de huurlingen van Ajax loopt Anita ook Sergio Zijler tegen het lijf. ,,Ik ken hem ook van vroeger toen we in hetzelfde team speelden", doelt hij op de periode in de jeugd van Ajax. ,,Ik kwam hem eerder dit seizoen in de thuiswedstrijd tegen Willem II ook geregeld tegen in het veld. Hij is een snelle jongen en heel vervelend om tegen te spelen. Hij is behendig en kan goed versnellen, kappen en draaien. Buiten het veld is hij een kleine grappenmaker."

Over kleine voetballers gesproken. Anita bezocht vorige week met zijn medespelers de Champions League-wedstrijd FC Barcelona – Arsenal. Daar zag de jeugdinternational Xavi en Lionel Messi – evenals hijzelf klein van gestalte – uitgroeien tot de grote uitblinkers. ,,Dat was echt top om te zien", klinkt de liefhebber. ,,Ik keek vooral hoe Xavi speelde op het middenveld. Hij leed geen balverlies en elke aanname was goed." En Messi? ,,Wat kan ik erover zeggen. Hij is volgens mij een alien."

Anita, eerder dit seizoen in de thuiswedstrijd tegen Willem II. Anita, eerder dit seizoen in de thuiswedstrijd tegen Willem II.

Het uitje naar Barcelona was een mooie afleiding vlak voor het slot van een seizoen, waarin Ajax nog kans maakt op de beker en het kampioenschap. Al is dat laatste afhankelijk van wat koploper FC Twente de komende week doet. ,,Het wordt een belangrijke week en ik denk dat ze wel punten gaan laten liggen", blijft Anita als altijd positief. ,,Maar ik ben sowieso heel erg tevreden tot nu toe. Ik had aan het begin van het seizoen niet verwacht dat ik zoveel zou spelen."

Als over enkele weken alle prijzen zijn verdeeld, reist Ajax nog af naar Curaçao waar de club zal meedoen aan de Chippie/Polar Cup. Anita ziet deze trip naar zijn geboortegrond waarschijnlijk aan zijn neus voorbijgaan vanwege interlandverplichtingen met Jong Oranje. ,,Ik zou graag met mijn team naar mijn eiland willen", laat de verdediger desondanks weten. ,,De mensen vragen ook al of ik kom. Ik sta daar regelmatig in de krant. De mensen lezen dan dat een Antilliaanse jongen het goed doet in Nederland."

Willem II - Ajax begint woensdagavond om 19.00 uur.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst