Menu
Anita: 'Twente gaat schrikken'

Anita: 'Twente gaat schrikken'

Ajax krijgt al snel de gelegenheid de nare smaak van de verloren bekerfinale weg te spoelen. De ploeg van trainer Frank de Boer stuit zondag namelijk opnieuw op FC Twente met als inzet: de landstitel. Als Ajax in de ArenA wint, blijft de schaal in Amsterdam. Bij verlies of een gelijkspel wordt Twente voor de tweede keer op rij kampioen. Vurnon Anita heeft alle vertrouwen in een goede afloop.

Ajax klampt zich in aanloop naar de zinderende ontknoping in de titelstrijd met name vast aan het spel van afgelopen zondag en het thuisvoordeel. ,,Vooral dat laatste is denk ik een heel belangrijke factor", stelt Vurnon Anita. ,,Onze supporters maakten in De Kuip al heel veel veel lawaai, maar dat zal in de ArenA nog erger zijn. Ik denk wel dat Twente daar zondag van gaat schrikken." Ook het vertoonde spel van vorige week biedt de recordkampioen volgens Anita genoeg perspectief. ,,We kwamen ook niet voor niets met 2-0 voor", aldus de alleskunner. ,,We weten dat we heel goed tegen ze kunnen spelen. En dat we veel ruimte krijgen en die moeten benutten."

De statistieken wijzen in elk geval uit dat de bekerwinnaar en koploper van de Eredivisie niet graag naar de hoofdstad komt. Van de laatste vijf ontmoetingen in competitieverband verloor Twente er drie en werd er twee keer gelijkgespeeld.

Vorig seizoen won Ajax thuis met 3-0 van FC Twente. Vorig seizoen won Ajax thuis met 3-0 van FC Twente.

Vorig seizoen was Ajax zelfs met 3-0 te sterk voor de Enschedese opponent. Demy de Zeeuw opende toen, evenals vorige week in de bekerfinale, de score. Vlak voor rust verdubbelde Marko Pantelic de stand door in de rebound toe te slaan: 2-0. Uiteindelijk zorgde invaller Dennis Rommedahl voor het slotakkoord nadat eerder een treffer van Luis Suarez ten onrechte was afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.

Het mislopen van de beker heeft het zelfvertrouwen van de Ajacieden geenszins aangetast, zo blijkt uit de woorden van Anita. ,,Na afloop van de bekerfinale zeiden we in de kleedkamer gelijk tegen elkaar dat we ze zondag wel gaan pakken", blikt hij vooruit. ,,De titel is de grootste prijs van het seizoen en die gaan we pakken. We moeten gewoon vanaf het begin met z’n allen druk zetten. Als we dan scoren moeten we de voorsprong wel vasthouden. De wedstrijd kan voor mij in elk geval niet snel genoeg beginnen."

Ajax - FC Twente begint zondag om 14.30 uur.

Competitieresultaten van de laatste vijf seizoenen:

2009/2010 Ajax - FC Twente 3-0 (07-02-2010)
2008/2009 Ajax - FC Twente 1-0 (10-05-2009)
2007/2008 Ajax - FC Twente 2-2 (27-12-2007)
2006/2007 Ajax - FC Twente 1-1 (19-11-2006)
2005/2006 Ajax - FC Twente 2-0 (19-11-2005)

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst