Menu
Anita wil nóg beter spelen in finale

Anita wil nóg beter spelen in finale

Aan de indrukwekkende prestatie van Oranje onder zeventien op het EK in Italië lijkt geen einde te komen. Zaterdagavond staat Ajacied Vurnon Anita met zijn leeftijdsgenoten tegenover Turkije, de favoriet voor de Europese titel. Uiteraard kijkt Anita uit naar de confrontatie.

De halve finale die afgelopen woensdag werd gewonnen van Italië speelde zich in een uitverkocht stadion af. De vijfduizend mensen waren echter niet alleen maar voor de Italianen. ,,Ik denk dat misschien duizend mensen toch wel voor ons waren", schat Ajacied Vurnon Anita in. ,,Het was een heel moeilijke wedstrijd, die Italianen waren eigenlijk wel heel goed. Fysiek sterk ook. Toch kregen wij veel kansen. Ik ook. De bal kwam bij de eerste paal en ik twijfelde of ik eerst zou aannemen of direct zou schieten. Ik schoot direct en de bal werd geblokt."

Zo bleef het 0-0 na tachtig minuten (de officiële speeltijd op het EK). ,,De bondscoach zei dat we moesten blijven voetballen, dan zouden we de kans wel krijgen." En zo gebeurde het ook. Spartaan Melvin Zaalman scoorde de winnende 'zilveren' treffer.

Daarmee plaatste Nederland zich voor het eerst in de historie voor het Wereldkampioenschap voor spelers tot 17 jaar. ,,Daar verheug ik mij nu al op", blikt Anita vooruit. ,,Zo'n WK is natuurlijk nóg mooier."

Zaterdagavond om zeven uur is de finale tegen Turkije. ,,Dat wordt een heel zware wedstrijd", voorspelt de middenvelder. ,,Maar we kunnen ze wel hebben denk ik. We hebben al een keer eerder tegen ze gespeeld en toen werd het 1-1. We zullen wel goed moeten spelen."

Over zijn eigen spel is Anita tevreden. ,,Ook in de halve finale speelde ik wel goed, maar ik hoop dat het in de finale nog beter gaat."

Vrijdagavond worden de banden bekeken. 's Middags is er net als de hele week tijd voor de studie. Zoals meerdere spelers van Oranje onder 17 moet Anita als hij terugkomt eindexamen doen. Hij doet VMBO en vindt eigenlijk alle vakken wel een beetje leuk. Maar in Italië zal hij toch meer van de finale dromen dan van zijn studieboeken. En geef hem eens ongelijk.