Menu
'Anouk binnen en buiten veld belangrijk'

'Anouk binnen en buiten veld belangrijk'

Anouk Hoogendijk keerde woensdag per direct terug bij Ajax. Na een tegenvallende periode bij Arsenal, Hoogendijk verruilde Ajax in januari voor de Londense club, wordt de international toegevoegd aan de selectie van Ajax Vrouwen. ,,Zowel binnen als buiten het veld is Anouk belangrijk voor de groep’’, reageert ook Ajax’ manager vrouwenvoetbal Marleen Molenaar verheugd.

,,Deze terugkeer is heel positief’’, vervolgt Molenaar over het nieuws rondom de 95-voudig international. De 29-jarige verdedigende middenvelder speelde tot aan haar vertrek naar Londen sinds juli 2012 bij de vrouwenploeg van Ajax. ,,Met haar persoonlijkheid is ze zowel binnen als buiten de lijnen belangrijk voor het team. De selectie van Ajax Vrouwen is nu zo goed als compleet. Ik denk dat er nu een heel goede, sterke en evenwichtige selectie staat qua talent en ervaring. Een heel goede combi. We gaan nu met Ajax Vrouwen het derde jaar in. De selectie is stabiel.’’

Een gebrek aan speeltijd vormde de basis voor Hoogendijks terugkeer op het oude, vertrouwde nest. Hoogendijk en Arsenal bereikten deze week overeenstemming over ontbinding van het contract waarna een terugkeer van de international mogelijk werd. Twee dagen na haar besluit om Londen weer te verruilen voor Amsterdam tekende Hoogendijk woensdag een contract voor een seizoen bij Ajax. Een bliksemtransfer pur sang.

Hoogendijk verbeten aan de bal tijdens haar eerste periode als Ajacied. Hoogendijk verbeten aan de bal tijdens haar eerste periode als Ajacied.

,,Het Engelse avontuur bij Arsenal heeft niet gebracht wat ik er vooraf van had gehoopt of verwacht. Ik speelde weinig’’, licht Hoogendijk zelf toe. De 29-jarige middenvelder wil spelen, voor haar club én voor Oranje. ,,Daarbij ben ik er in Londen ook achter gekomen dat alles bij Ajax heel goed is geregeld. Ik heb Ed Engelkes (trainer Ajax Vrouwen) gebeld of er een plekje was. Dat is gelukt. Ik ben blij terug te zijn. Dit voelt heel erg goed, ik ben gelukkig hier te zijn.’’

,,We hebben in no-time geschakeld en alle zeilen bijgezet’’, geeft Molenaar een korte blik achter de schermen bij de bliksemtransfer. ,,Het is in een dag gelukt. Mooi dat het ook zo kan.’’ Naast het transfernieuws rondom de teruggekeerde routinier Hoogendijk contracteerde Ajax woensdag ook keeperstrainer Kees Kalk. De ervaren keeperstrainer (56) werkte in het verleden onder meer in de jeugdopleiding van AZ. Met de vrouwen van AZ vierde hij drie landskampioenschappen. Ook trainde hij de selectiekeepers en -keepsters van Telstar. Kalk is opvolger van Sjoerd Woudenberg. De Ajax Vrouwen beginnen hun voorbereiding op het nieuwe seizoen op 28 juli. De eerste competitiewedstrijd wacht eind augustus.

Tekst en foto: Ajax.nl

Molenaar verwelkomde woensdag ook Kees Kalk als nieuwe keeperstrainer van de Ajax Vrouwen. Molenaar verwelkomde woensdag ook Kees Kalk als nieuwe keeperstrainer van de Ajax Vrouwen.