Menu

Anthony Obodai: 'Een gelijkspel is niet genoeg'

In de heenwedstrijd tegen AZ speelde Anthony Obodai, die de laatste weken veel speelt, niet mee. Ajax speelde in Alkmaar gelijk. "En dat is zondag niet genoeg. We moeten winnen, willen we nog een kans op de tweede of eerste plek houden", vertelt Obodai.

"Ik denk dat ik veel speel omdat er wat blessures zijn, maar ook vanwege mijn mentaliteit. Ik probeer altijd dat uit te voeren wat de trainer me opdraagt." Daarbij maakt het voor Obodai niet uit waar hij in het elftal staat. "Tegen ADO Den Haag stond ik de eerste helft linksback en na rust schoof ik door naar het linkermiddenveld. Ik heb ook centraal gestaan. Het maakt me op zich niet veel uit. Het gaat om het team en om de ideeen van de trainer."

De wedstrijd tegen AZ is voor Obodai extra bijzonder. Co Adriaanse haalde hem voor het eerst bij de Ajax-selectie. "Het is lang gelden, maar ik weet het nog goed. Doordat er meerdere spelers geblessseerd waren, mocht ik tegen FC Twente uit op de bank zitten", verteld de altijd goedgemutste Ghanees.

Blij was Obodai ook met de Amstel-Cuploting. "Ik zat voor de TV en hoopte echt op Willem II. Een wedstrijd tegen Feyenoord of PSV is toch echt anders en moeilijker. Daarbij komt nog dat ik vorig seizoen uit bij Willem II twee keer scoorde."