Menu
Antonucci wil Van de Beek en Cerny achterna

Antonucci wil Van de Beek en Cerny achterna

Francesco Antonucci is klein van stuk, maar toch deed de Belg zaterdagmiddag op de ABN AMRO Future Cup van zich spreken met een kopgoal. Hij stond er zelf ook een beetje versteld van. ,,Ik had nog nooit eerder gescoord met mijn hoofd”, grijnsde Antonucci. ,,Hopelijk is hiermee de eerste stap gezet en gaan er nog velen volgen.”

Het is kort na de wedstrijd tegen Red Bull Salzburg. Een wedstrijd die door Ajax B1 overtuigend met 3-0 werd gewonnen. De Ajacieden namen daarmee revanche voor de moeizame opening tegen het Ghanese Right to Dream (0-0). ,,De eerste wedstrijd was moeilijk”, vertelt Antonucci. ,,Het was de eerste keer dat we voor zoveel mensen speelden en hadden daardoor een beetje stress. Tegen Salzburg speelden we gelukkig al veel beter. De balcirculatie was veel sneller en de verdediging stond goed. Ik ben heel blij met onze prestatie.”

Antonucci was misschien wel de verpersoonlijking van Ajax' opleving. Waar hij tegen Right to Dream nauweijks aan de bal kwam, liet hij tegen Salzburg regelmatig zijn klasse zien. Vooral in de kleine ruimtes heeft Antonucci ogenschijnlijk veel in huis. Toch bleef de Belg bescheiden. ,,Ik probeer mijn best te doen. Soms gaat het goed, en soms ook wat minder."

Van de Beek en Cerny
Antonucci is bezig aan zijn eerste seizoen bij Ajax. Hij heeft een duidelijk doel voor ogen. ,,Ik ben heel blij hier te zijn. Ajax is voor jeugdspelers de beste club. Over een paar hoop ik in Ajax 1 te spelen en de stap te zetten die Donny van de Beek en Vaclav Cerny nu aan het maken zijn.”

Ook voor de korte termijn heeft Antonucci duidelijke doelen. Hij hoopt op de Future Cup zijn oude club te treffen. ,,Het zou mooi zijn om tegen Anderlecht in de finale te spelen. Een wedstrijd die wij dan moeten kunnen winnen. Ik vind dat wij in elke linie meer kwaliteit hebben. Het doel is om de Future Cup te winnen.”

Ajax B1 heeft zondag aan een gelijkspel tegen Arsenal voldoende om zich te plaatsen voor de halve finale. Bij een overwinning volgt zelfs de groepswinst. Tijdens de zes eerdere edities reikte Ajax altijd tot de finale.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst