Menu

Antwerpse stadsderby eindigt onbeslist

GBA en Antwerp stonden afgelopen weekend tegenover elkaar in de Belgische Jupilercompetitie. In dé derby van onze zuiderburen deelden beide ploegen de punten. Goots opende de score namens Antwerp, Cooremans maakte gelijk voor GBA.

Het Kiel zat ondanks het Antwerpse onderonsje niet helmaal vol. Waarschijnlijk had dat te maken met de Ronde van Vlaanderen, die op hetzelfde tijdstip werd verreden.

Al na enkele minuten kreeg GBA de eerste kans. Obodai gaf voor op Bodor, maar die struikelde over de bal en verspeelde daarmee de mogelijkheid op een snelle openingstreffer. Antwerp kreeg vervolgens twee kansjes, die makkelijk te houden waren voor Luciano, die in plaats van Verbist het doel van GBA bewaakte. Daarna bleef GBA aandringen, maar vond geen manier de verdediging van Antwerp te slechten. Vooral Cruz was op dreef, hij kreeg een kansje, maar tot scoren kwam hij niet.

Snel na de pauze was het, tegen de verhouding in, Antwerp dat de score opende. Goots schoot vanaf afstand keihard in, onhoudbaar voor Luciano. Daarop ontstonden kleine relletjes onder de aanhangers van de thuisploeg. Op het veld gebeurde er in die fase even weinig. Pas in de 72ste minuut was er weer een moment dat de aanwezigen in het stadion deed opveren. Cooremans kon vrij door de defensie van Antwerp lopen en schoot hard achter doelman Feys, 1-1.

Na de gelijkmaker bleef GBA op zoek naar de winnende treffer. Obodai en Kpaka hadden nog kansjes, maar wisten die niet te verzilveren. De stadsderby eindigde derhalve onbeslist.

Daniel Cruz, Kwame Quansah, Aaron Mokoena en Walker startten allen in de basis. Anthony Obodai kwam kort na rust in het veld voor Kris de Wee.

Opstelling GBA: Luciano, Mokoena, De Wree (’48 Obodai), Svetlicic, Walker, Cruz, Bodor, Dhont, Cooreman, Quansah (’81 Reigel), Kpaka.
Geel: Kpaka