Menu
Anwar El Ghazi: focus op het goede

Anwar El Ghazi: focus op het goede

Anwar El Ghazi wil in Belek de basis leggen voor een sterke tweede seizoenshelft. De aanvaller, met acht goals gedeeld clubtopscorer, kent inmiddels het recept voor succes: hard werken en denken aan het goede.

,,Het is wel weer even inkomen”, zegt Anwar El Ghazi na afloop van de eerste grote partijvorm van het jaar. ,,De afgelopen dagen hebben we wel veel met de bal gedaan, maar nog geen partij op groot doel. Heerlijk om weer zo bezig te zijn.”

El Ghazi beleefde een spectaculaire start van het seizoen. Na negen duels stond hij al op acht goals. Een enkelblessure, opgelopen tegen Fenerbahçe, deed de doelpuntenproductie haperen. De vleugelaanvaller werd weer fit, maar zijn doelpuntenaantal bleef op acht staan. De haperende productie heeft hem niet uit zijn slaap gehouden. ,,Nee, daar moet je niet te veel bij stilstaan. Je moet je focussen op de periode waarin het wel goed ging, waarin het allemaal lukte. En hard blijven werken. Dan moet het een goede tweede seizoenhelft worden.”

Net als zijn collega’s heeft El Ghazi even kunnen genieten van een korte vakantie. Hij streek neer in Dubai, waar hij was uitgenodigd voor de Globe Soccer Awards; een voetbalgala waar sterren zoals Lionel Messi (Best Player Award) en Andrea Pirlo (Career Award) in het zonnetje werden gezet. ,,Nee, ik was daar niet om zelf een award op te halen”, zegt de aanvaller met een glimlach. ,,Ik was er gewoon voor uitgenodigd. Een heel mooi evenement. Inspirerend ook, met al die grote namen, en de hele avond van die prachtige filmpjes die werden afgespeeld.”

Strandvoetbal
El Ghazi heeft de vakantieperiode gebruikt om goed uitgerust aan deel twee van het seizoen te beginnen. ,,Ik kan goed relaxen, maar het blijft wel lastig om helemaal niet te voetballen. Als ik op het strand een bal zie, kan ik me moeilijk inhouden.” Zo werd een groep Duitse en Russische jongetjes op het strand in Dubai getrakteerd op een verrassingsoptreden van de Ajax-aanvaller. ,,Toch even meegedaan met die jongens. Niets bijzonders, gewoon rustig aan, maar wel ontzettend leuk. Eén jongetje herkende me, de rest had geen flauw idee wie ik was.”

De liefde voor de bal zit diep bij El Ghazi. Tijdens de trainingen spat de spelvreugde van hem af. Helemaal na afloop van de sessies, als er nog een beetje gedold kan worden. Dinsdag stal hij de show met een bijzondere penalty: aanloop alsof hij met rechts zou schieten, maar dan ineens met links de bal boven de verbaasde Onana knallen. ,,Voetbal is ook plezier maken, toch?”, zegt hij. ,,Zo’n penalty na de training, dat is gewoon leuk. Maar als het erop aankomt, gaat de knop om. Dan draait het alleen maar om winnen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
El Ghazi nam na afloop van de training een Snapchat-bericht op voor Ajax. Voeg ons toe: afcajax1900.
El Ghazi nam na afloop van de training een Snapchat-bericht op voor Ajax. Voeg ons toe: afcajax1900.
El Ghazi: serieus als het moet.
El Ghazi: serieus als het moet.