Menu
Apenkooien met uitgedunde groep

Apenkooien met uitgedunde groep

Terwijl het Nederlands elftal woensdagochtend in de ArenA trainde, ging Henk ten Cate met zijn uitgedunde Ajax-selectie aan de slag op het trainingsveld naast het stadion. De Amsterdamse coach maakte er een alternatieve oefensessie van.

Drukte bij de rechterhoek van het veld: wie krijgt de bal in één keer in het doel? Drukte bij de rechterhoek van het veld: wie krijgt de bal in één keer in het doel?

Ten Cate had dinsdag nog dertien spelers tot zijn beschikking, woensdag waren dat er weer drie minder. Mitchell Donald en Jeffrey Sarpong voegden zich bij Oranje onder 21, dat vrijdag een oefenwedstrijd speelt tegen De Graafschap. Vurnon Anita meldde zich bij Oranje onder 19 voor een oefenduel met Duitsland.

Voor het selecte groepje dat over is gebleven in Amsterdam, zette de trainersstaf woensdagochtend een technisch parcours uit over het hele trainingsveld. De spelers moesten eerst een bal vanaf de cornervlag het doel in zien te schieten. Als dat gelukt was, konden ze door naar de tweede oefening: de bal tussen de lat en een hoog in het doel gespannen lint schieten. Lukte dat, dan moest op weer een ander doel de lat worden geraakt.

Alfons Groenendijk: de kampioen van het latje trappen. Alfons Groenendijk: de kampioen van het latje trappen.

En tot slot moesten de Ajacieden de bal nog tussen twee pylonen zien te plaatsen. Het spel leverde veel lachende gezichten en een mooie strijd op. Assistent-trainer Alfons Groenendijk bleek ongenaakbaar tijdens het latje trappen en werd uitgeroepen tot winnaar van het ‘Ajax-apenkooien’.