Menu
APOEL – Ajax eindigt doelpuntloos

APOEL – Ajax eindigt doelpuntloos

Ajax speelde op Cypriotische bodem niet groots. In het GSP-stadion bleef de ploeg van Erik ten Hag op 0-0 steken tegen APOEL. Het 1e kwartier was voor de Ajacieden, die vervolgens terugzakten. In totaal ontving Ajax 7 gele kaarten, waarvan 2 voor Noussair Mazraoui. Hij mist daardoor over 8 dagen de return.

Ajax begon het duel op Cyprus met 3 wijzigingen ten opzichte van de uitwedstrijd bij VVV-Venlo (1-4). Mazraoui, die het duel in Venlo moest missen vanwege een knieblessure, was fit genoeg om te starten.

Ook Hakim Ziyech was weer van de partij. De linkspoot viel zaterdag in VVV nog met enkelklachten uit. Daarnaast hadden ook Joël Veltman en David Neres weer een basisplaats.

Ziyech op tijd fit om aan aftrap te verschijnen.
Ziyech op tijd fit om aan aftrap te verschijnen.


Goede start

De Ajacieden begonnen overtuigend en acteerden aanvankelijk flitsend tussen de linies van APOEL. Na 8 minuten spelen zorgde een heerlijke passeeractie van Ziyech voor de 1e kans van het duel. Dusan Tadic kon de bal niet met genoeg kracht verlengen. Hierna volgden kansen van Donny van de Beek, Daley Blind, Tadic en Neres, maar deze pogingen waren een eenvoudige prooi voor de Cypriotische keeper.

Overvloed aan kansen in 1e kwartier
Overvloed aan kansen in 1e kwartier

Een Amsterdams doelpunt leek op de loer te liggen. Tot APOEL-aanvaller Moussa Al Tamari een aantal keer gevaarlijk richting André Onana dribbelde. De Ajacieden verloren de focus en kwamen niet meer in de buurt van hun niveau van het eerste deel van de wedstrijd.

Pover vervolg
Het was niet verrassend dat Al Tamari de 1-0 in de 29e minuut op zijn schoen had. Zijn puntertje ging echter voorlangs het Amsterdamse doel. Waar de thuisploeg in de wedstrijd groeide, liep het bij Ajax niet meer van een leien dakje. Beide ploegen gingen rusten met de brilstand op het scorebord.

Tagliafico aan de bal.
Tagliafico aan de bal.

Ajacieden ook na rust niet op dreef
Net als in het eerste bedrijf kregen de Amsterdammers de 1e kans. In de 47e minuut bediende Joël Veltman de goed vrijlopende Van de Beek uitstekend. De middenvelder gleed uit en schoot over. Maar hier bleef het bij. Ajax viel net als voor rust terug.

Direct na rust was Van de Beek dichtbij.
Direct na rust was Van de Beek dichtbij.

De Cyprioten roken bloed en zetten aan. In 1 minuut kwam Ajax tot 2 keer met de schrik vrij. Eerst kon Veltman, via een redding van Onana, de bal ternauwernood van de lijn houden en uit de daaropvolgende corner vloog de bal op de lat.

Drie minuten later was het weer rommelig voor het Amsterdamse doel. Al Tamari schoot de bal in het zijnet. Even later volgde een katachtige redding van Onana op een schot van Lucas Zousa, waardoor het gelukkig voor Ajax nog altijd 0-0 was.

Ajax eindigt met 10 man
Inmiddels waren er al 5 Ajacieden op de bon en geheel tekenend voor de wedstrijd ontving Mazraoui in de 80e minuut zijn 2e gele kaart van de avond. Ajax moest met 10 man verder.

Mazraoui ontving 2 maal geel en mist de return.
Mazraoui ontving 2 maal geel en mist de return.

In de laatste 10 minuten van het duel frommelde Ziyech zich door de defensie van APOEL heen en bediende Huntelaar. Het stifje van de spits miste overtuiging. Hierdoor eindigde de wedstrijd doelpuntloos.

Volgende week woensdag om 21:00 uur strijden beide ploegen voor het felbegeerde Champions League-ticket.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Veltman, Martínez, Tagliafico; Blind, Marin (62. Dest), Van de Beek; Ziyech, Tadic, Neres (72. Huntelaar)

Lees ook: Liveblog APOEL - Ajax
Check ook: Opstelling en statistieken APOEL - Ajax (0-0)

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Jasper Ruhé en Pro Shots