Menu
'Apoel sterk op Cyprus'

'Apoel sterk op Cyprus'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een column voor de Ajax Nieuwsbrief. Lasse Schöne, Ricardo van Rhijn, Tessel Middag en Liza van der Most wisselen elkaar telkens af. Deze week is Lasse Schöne aan de beurt.

Als laatste van de vier ‘Ajax-columnisten’ bijt ik het spits af. Het is jammer dat ik op het moment van schrijven geblesseerd ben. Het gaat steeds beter op de trainingen, dus ik hoop dat ik tegen NAC Breda en FC APOEL al mee kan spelen. Het is altijd afwachten, soms gaat een herstel sneller en soms weer wat langzamer. Maar ik ga in ieder geval mijn best doen om zo snel mogelijk weer te spelen.

De afgelopen week moest ik toekijken en dat is natuurlijk altijd vervelend. De uitwedstrijd tegen Feyenoord heb ik thuis op de bank bekeken. En het klinkt misschien gek, maar ik had na die openingsfase nooit het idee dat Feyenoord zou gaan scoren. Zij hadden een wedstrijd dat die bal er gewoon niet in wilde. Normaal ben ik zelf ontzettend nerveus als ik niet kan spelen, omdat ik dan geen invloed heb op het resultaat en afhankelijk ben van wat anderen doen. Maar tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord had ik daar vreemd genoeg helemaal geen last van.

Ik ben uiteraard blij dat Ricardo van Rhijn die vrije trap er zo mooi in schoot. Ik mag zelf vanwege mijn blessure nu even niet hard schieten op de training, maar kan Ricardo natuurlijk wel wat aanwijzingen geven als hij zijn vrije trap probeert te verbeteren.

Eergisteren was ik aanwezig in het Olympisch Stadion, tijdens de bekerwedstrijd tegen JOS. Een erg mooie entourage om in te spelen. Zelf was ik nog iets te jong om de grote Europese wedstrijden van Ajax in het Olympisch Stadion bewust mee te maken, maar als ik er nu iets van terugzie, zag het er toen fantastisch uit met al die supporters. Daarnaast was de wedstrijd van woensdag gewoon een goede overwinning.

Willen we nu ook weer succes boeken in de Champions League, dan is de uitwedstrijd tegen APOEL erg belangrijk. Normaal zou een gelijkspel in een uitwedstrijd niet zo verkeerd zijn, maar als we ook nog naar Barcelona en Parijs moeten, is dit toch een wedstrijd waarin we drie punten moeten gaan halen. Het zal niet makkelijk worden. Ik heb APOEL dit seizoen gezien tegen Aalborg. In Denemarken werd het 1-1, maar eigenlijk had Aalborg gewoon met 5-1 moeten winnen. In Cyprus ging Aalborg er met 4-0 af. Dat geeft wel aan dat APOEL in eigen stadion gewoon erg sterk is.

Zelf heb ik al eens met het Deense nationale elftal in Cyprus gespeeld, dus ik ken het al een beetje. Het is altijd leuk om in landen te komen waar je normaliter niet al te vaak komt, maar bij een uitwedstrijd krijg je daar eigenlijk weinig van mee. Alles draait om het resultaat, wij komen daar voor een belangrijke wedstrijd en om die te winnen. En we gaan er alles aan doen om daar een goed resultaat neer te zetten.

Meld je aan voor de Ajax Nieuwsbrief via onderstaande link

Aanmelden Ajax Nieuwsbrief