Menu
Applaus tijdens de training

Applaus tijdens de training

De Ajacieden zetten donderdagochtend tijdens de training in de Amsterdam ArenA alvast het vizier op scherp. Zondag wacht immers de bekerfinale tegen PEC Zwolle. De Ajacieden willen het seizoen in stijl afsluiten en zijn naast het kampioenschap ook gebrand op de bekerwinst.

Ajax trainde vanwege een verbouwing op de Toekomst in het stadion. Mensen die tijdens de training een rondleiding door het stadion volgden, konden een glimp opvangen van de normaliter besloten training.

De Ajacieden kregen een veelzijdige training voorgeschoteld. Na de warming-up, die onder leiding stond van Performance coach Björn Rekelhof, stonden verschillende trap- en passoefeningen op het programma. Er was onder andere een klein parcours uitgezet. Spelers moesten de bal overspelen, over een aantal hekjes springen, om een pylon heen draaien, vervolgens de bal voorgeven waarna een andere speler de voorzet moest afronden op doel. Kenneth Vermeer, Mickey van het Hart en Jasper Cillessen verrichtten tijdens die afwerkoefeningen enkele knappe reddingen.

Een partijvorm stond aan het einde van de training gepland. Drie teams namen het om beurten tegen elkaar op. Door het bijna lege stadion waren de kreten van de spelers goed te verstaan. Maar soms ook van één van de aanwezige toeschouwers. Een, waarschijnlijk, Engelse toeschouwer riep 'Dennis you're magnificent!' naar Dennis Bergkamp. Die op zijn beurt glimlachend zijn duim opstak.

Ook Edwin van der Sar kwam nog even kijken. Hij zag hoe Davy Klaassen met een mooie goal de partijvorm besliste. Hij trapte de bal snoeihard tegen het net, wat leidde tot applaus vanaf de tribunes. Vrijdag staat er een nieuwe training op het programma.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De Ajacieden voerden enkele trap- en passoefeningen uit. De Ajacieden voerden enkele trap- en passoefeningen uit.
Siem de Jong trainde nog altijd apart. Siem de Jong trainde nog altijd apart.
Kenneth Vermeer  zal hij het Ajax-doel verdedigen tijdens de KNVB Bekerfinale. Kenneth Vermeer zal hij het Ajax-doel verdedigen tijdens de KNVB Bekerfinale.
Bojan controleert de bal. Bojan controleert de bal.
Edwin van der Sar was aandachtig toeschouwer tijdens de training. Edwin van der Sar was aandachtig toeschouwer tijdens de training.