Menu
Applaus voor de trainers

Applaus voor de trainers

Aan het einde van de training op donderdagochtend steeg plotseling een verheugd applaus op uit de spelersgroep die zich midden op het veld rond trainer Danny Blind had verzameld. Zouden de spelers voor het eerst horen dat Feyenoord een dag eerder had verloren? Of was het toch iets anders?

De spelersgroep was ten opzichte van woensdag behoorlijk uitgedund. Slechts vijftien veldspelers en drie keepers - Kenneth Vermeer in plaats van Maarten Stekelenburg die met Jong Ajax meespeelt - gingen de groepstraining aan. Blind miste behalve de al eerder geblesseerd geraakte Mauro Rosales en Angelos Charisteas ook Rafael van der Vaart, Rasmus Lindgren en Daniël de Ridder. Alle drie hebben last van een woensdag opgelopen enkelblessure. Aan het einde van de training liep ook Ryan Babel naar de zijkant. Hij liet zich aan zijn rug te behandelen.

Goed nieuws kwam er van het Roemeense front. Zowel Bogdan Lobont als Nicolae Mitea was dusdanig hersteld van de rugkwetsuur dat ze weer konden trainen. ,,Het gaat goed met mijn rug", stelde Lobont gerust. ,,Alleen nog een beetje stijf."

Na de afwisselende oefeningen zonder bal, mochten de spelers hun kunnen tonen in de afrondsessies. Inpassen, voorgeven, scoren. Alle elementen kwamen uitgebreid aan bod. Niet iedereen had het vizier op scherp staan, want de vrijwilligster bij het hek moest heel wat ballen terughalen. Maar de afzwaaiers wogen niet op tegen de wonderschone treffers die erin vlogen. Vooral Urby Emanuelson kreeg de handen op elkaar met zijn goals. Uiteraard lieten de keepers zich ook niet onbetuigd. Zij wisten een aantal harde schoten keurig te keren.

Nadat de trainer zijn pupillen een partij had laten spelen, riep hij iedereen bij zich. Plotseling begonnen de spelers te klappen. Wat de trainer precies vertelde, was aan de kant niet te verstaan. Maar het zou te maken kunnen hebben met de vrije middag die Blind de Ajacieden gaf. De training die op het programma stond, werd gecanceld.