Menu
Aras Özbiliz scoort voor Armenië, België gelijk

Aras Özbiliz scoort voor Armenië, België gelijk

Voormalig spelers van Ajax zijn over heel Europa uitgewaaid. In de rubriek Over de grens bespreken we iedere maandagochtend de verrichtingen van de oud-Ajacieden. Zo ook na de interlandronde van afgelopen weekeinde, waar Aras Özbiliz indruk scoorde als invaller. België met aanvoerder Jan Vertonghen (foto) stelde in eigen huis teleur tegen de Grieken, 1-1.

Niklas Moisander ging met Finland onderuit in Turkije. De oud-Ajacied en aanvoerder van het nationale elftal ging net voor de 2-0 opzichtig in de fout. Hij schonk de bal zo aan de Turkse opponent die koeltjes afrondde. Finland blijft daardoor op één mager puntje steken na vijf wedstrijden in groep I. In dezelfde poule moest Kolbeinn Sigthorsson geblesseerd afhaken bij IJsland, dat ondanks een flinke blessuregolf met 1-2 won bij Kosovo. IJsland staat tweede in de poule, drie punten achter Kroatië.

Nemanja Gudelj mocht twintig minuten bij Servië invallen. De in China spelende middenvelder won met zijn land met 1-3 bij Georgië. Servië staat met elf punten uit vijf duels samen met Ierland bovenaan in groep D.

Rode Duivels
De Belgische landenploeg stelde teleur in eigen huis. Met de oud-Ajacieden Jan Vertonghen en Toby Alderweireld in de basis kwamen de Rode Duivels in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen Griekenland. Thomas Vermaelen zat 90 minuten op de bank. België leidt wel in groep H met 13 punten uit 5 duels, twee punten meer dan Griekenland dat tweede staat.

Great win for Armenian National Team. �������� pic.twitter.com/oyenPhn8Nh

— Aras Özbiliz (@Arasozbiliz22) 26 maart 2017

Ook in de wedstrijdstatistieken van Armenië tegen Kazachstan komen we oud-Ajacieden tegen. Zowel Edgar Manucharyan als Aras Özbiliz mochten invallen bij de landenploeg, die nadat de opponent met tien man kwam te staan, toesloeg. Özbiliz liet flink van zich spreken. Hij scoorde de bevrijdende 2-0 en ontving niet veel later een gele kaart. Armenië, in de poule bij Denemarken, staat met zes punten uit vijf duels slechts één puntje achter Denemarken en Montenegro die de tweede plaats delen. Polen gaat in die groep aan de leiding. Bij de koploper bleef spits Arek Milik de hele wedstrijd op de bank. Polen won met 1-2 bij Montenegro en leidt met 13 punten uit 5 duels.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Proshots/Action Image