Menu
ArenA klaar voor finale Europa League

ArenA klaar voor finale Europa League

De Amsterdam ArenA is helemaal klaar voor de finale van de UEFA Europa League. De thuishaven van Ajax is woensdagavond het decor van Benfica - Chelsea. De hele ArenA is inmiddels voorzien van speciale uitingen en ook rondom de ArenA staat alles in het teken van de finale. Vanaf 20:45 uur is het stadion voor even het middelpunt van de voetbalwereld.

Het is in totaal de negentiende Europese finale die in Nederland wordt gehouden. Voor de ArenA is het de tweede keer dat het stadion gastheer is van een finale. In 1998 werd de Champions League-finale tussen Real Madrid en Juventus in Amsterdam gespeeld.

De ArenA biedt woensdagavond plaats aan 10.000 fans van Benfica en 10.000 fans van Chelsea. Verder zijn er nog zo'n 18.000 'neutrale' voetballiefhebbers aanwezig.

De afgelopen dagen heeft Ajax.nl op verschillende manieren aandacht besteed aan de finale van de UEFA Europa League. De interviews met ArenA-directeur Henk Markerink en Edwin Gerritsen (eventmanager ArenA) vind je terug via onderstaande links. Ook vind je daar een overzicht van de eerdere Europese finales in Amsterdam.

Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

'Tijd voor mooie finale in ArenA'

Klein stukje U2 in EL-finale

Amsterdam vertrouwd finaleterrein

Alle Ajax-uitingen zijn tijdelijk vervangen door UEFA-uitingen. Alle Ajax-uitingen zijn tijdelijk vervangen door UEFA-uitingen.
Vanaf P-Noord loopt een grote kabelbrug tussen alle tv-wagens op het tv-compound en het stadion. Vanaf P-Noord loopt een grote kabelbrug tussen alle tv-wagens op het tv-compound en het stadion.
De hele ArenA is voorzien van UEFA-uitingen. De hele ArenA is voorzien van UEFA-uitingen.
Ook op de ArenA-boulevard staat alles in het teken van de finale. Ook op de ArenA-boulevard staat alles in het teken van de finale.
De Amsterdam ArenA ontvangt woensdagavond van zowel Chelsea als Benfica 10.000 fans. Verder zijn er nog 18.000 'neutrale' supporters aanwezig bij de finale. De Amsterdam ArenA ontvangt woensdagavond van zowel Chelsea als Benfica 10.000 fans. Verder zijn er nog 18.000 'neutrale' supporters aanwezig bij de finale.