Menu
ArenA kleurt langzaam Oranje

ArenA kleurt langzaam Oranje

De Amsterdam ArenA vormt vrijdagavond het decor van Nederland - Turkije. Het treffen met Turkije is de eerste in een reeks WK-kwalificatiewedstrijden op het weg naar het WK 2014. De afgelopen dagen is de ArenA langzaam in een oranjegekleurde thuishaven omgedoopt. Volgend jaar zijn er nog drie kwalificatieduels in de ArenA.

Vier van de vijf komende thuiswedstrijden van Oranje worden ook in Amsterdam afgewerkt. Na de wedstrijd tegen Turkije volgen in 2013 ontmoetingen met Estland (22 maart), Roemeniƫ (26 maart) en Hongarije (11 oktober). Alleen de interland tegen Andorra wordt niet in de ArenA gespeeld. De Rotterdamse Kuip is over een maand gastheer bij die interland.

Naast de Oranje-interlands wordt volgend jaar ook de finale van de UEFA Europa League in de Amsterdam ArenA gespeeld.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Jan en Kees Jong van het ArenA-grasteam preparen de beste grasmat van de Eredivisie voor Nederland - Turkije. Jan en Kees Jong van het ArenA-grasteam preparen de beste grasmat van de Eredivisie voor Nederland - Turkije.
Aan de Noordzijde van de ArenA hangt een groot net voor de Turkse aanhang. Aan de Noordzijde van de ArenA hangt een groot net voor de Turkse aanhang.
Alles is tijdelijk oranjegekleurd in de ArenA. Alles is tijdelijk oranjegekleurd in de ArenA.