Menu
ArenA kleurt rood en wit

ArenA kleurt rood en wit

De pilaren staan als rode banen op de omloop van de eerste ring aan de noordkant van het stadion. Ajax-iconen uit heden en verleden prijken levensgroot op de ramen. Tijdens Ajax - RKC maakte een deel van het Ajax-publiek kennis met de vernieuwde passage ‘op noord’. Er is en wordt hard gewerkt om de Amsterdam ArenA meer Ajax-uitstraling te geven.

Het eren van clubiconen als Frank de Boer, Edwin van der Sar, Frank Rijkaard en Henk Groot hoort daar bij. In een korte biografie staan de prestaties van de oud-Ajacied vermeld. Opdat jonge en oude Ajax-fans niet vergeten. De pilaren en opgangen richting de tribunevakken zijn van een nieuwe kleur voorzien. Sinds het begin van het seizoen draagt ook de tweede ring de juiste kleur rood. Echt Ajax-rood.

,,Het gaat om een rood-witte uitstraling’’, vertelt Ron Jansen over de eerste stap die is gezet richting een meer rode en witte ArenA. Jansen is voorzitter van de Ajax Supporters Raad, het platform dat nauw wordt betrokken bij dergelijke supporterszaken. Er is regelmatig overleg met Ajax en de Amsterdam ArenA. ,,Wij hebben ideeën, die brengen we naar voren bij Ajax en de ArenA. Je hebt rood en rood, maar de kleur van de rand om de tweede ring was bijvoorbeeld roze geworden. Die is nu rood. Ook de prijzen die Ajax tot nu toe won staan daarop. Het gaat om de uitstraling.’’

De ArenA krijgt steeds meer een rood-witte uitstraling. De ArenA krijgt steeds meer een rood-witte uitstraling.

De ASR bestaat uit Ajax-supporters die verschillende vakken en tribunedelen vertegenwoordigen. Naast de Ajax-uitstraling in het stadion worden ook onderwerpen besproken als wachtrijen, catering; eigenlijk alles wat voor de fans van belang is. Vanuit de ASR zijn er volop ideeën om het stadion van meer Ajax-uitstraling te voorzien. Jansen heeft voorbeelden genoeg. De gekleurde banieren in de nok van het stadion bijvoorbeeld, waarop Ajax’ hoofdprijzen pronken. ,,Ook dat kan een rood-wit geheel worden. En waarom benoem je de omlopen bijvoorbeeld niet naar historische plekken of personen? De Sjaak Wolfs Boulevard, of de Wenen ’95 Boulevard bijvoorbeeld. Ook dát draagt bij aan Ajax-uitstraling. Er zijn allerlei manieren om daartoe te komen. Als de rood-witte uitstraling op de eerste ring aanslaat, gaan we er wellicht mee verder in het stadion.’’

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Hier vind je meer informatie over de Ajax Supporters Raad

Wesley Sneijder siert een van de platen. Wesley Sneijder siert een van de platen.
Helden uit de jaren '90: Edwin van der Sar en Patrick Kluivert. Helden uit de jaren '90: Edwin van der Sar en Patrick Kluivert.
De Zweedse Ajax-held Stefan Pettersson. De Zweedse Ajax-held Stefan Pettersson.