Menu
ArenA kleurt steeds meer rood en wit

ArenA kleurt steeds meer rood en wit

Bij de eerste competitiewedstrijd afgelopen zondag tussen Ajax en RKC was het al duidelijk te merken. De sfeer zat er goed in.

De fans waren enthousiast en rond het voetbal waren verschillende elementen doorgevoerd die sfeerverhogende werkte. Zo ontvouwde zich op Zuid een mega groot Ajax-shirt. Maar niet alleen het shirt sprong in de kijker. In de ArenA wordt overal een meer rood-wit aankleding aangebracht.

Grote banieren met Huntelaar, Rosenberg en Sneijder op Zuid en Schoenaker, Tahamata en Richard Witschge op Noord hangen ver boven de doelen. Rond de trappenhuizen hangen grote doeken met ‘Ik ben Ajacied’, de grachtenwand om het veld en de opgangen van de tribunes hebben nu een meer roodwitte uitstraling gekregen.
Voor de spelers was de sfeer misschien ook wel doorslaggevend om er een mooie wedstrijd van te maken, want RKC werd met 5-0 zoek gespeeld. De toon lijkt gezet in de ArenA, al tien jaar de thuishaven van Ajax.

Deze aanzetten zijn de eerste stappen van een vijfjaren plan dat Ajax samen met de Amsterdam ArenA heeft ingezet. Het uiteindelijk doel van het plan is dat de ArenA nog meer een roodwitte Ajax-uitstraling krijgt.