Menu
ArenA-topscorers willen jacht heropenen

ArenA-topscorers willen jacht heropenen

Met de recente terugkeer van Siem de Jong en in een eerder stadium al Klaas Jan Huntelaar hoopt Ajax zich te hebben verzekerd van doelpunten. Op basis van de voorgeschiedenis zou dat ruimschoots in orde moeten komen. Beide ervaren Ajacieden staan in de top 5 van topscorers aller tijden in de Amsterdam ArenA.

Huntelaar voert met 67 goals dat klassement aan. Tegen PEC Zwolle kan hij zaterdag voor een persoonlijk unicum zorgen. PEC is de enige (huidige) Eredivisieclub waartegen hij nog nooit gescoord heeft. Mocht zaterdag de ban worden gebroken, dan schaart Huntelaar zich in een rijtje met Jens Toornstra en ploeggenoot Lasse Schöne, de enige huidige Eredivisie-spelers die tegen alle 18 clubs op het hoogste niveau hebben gescoord.

S
chotvaardig in de Amsterdam ArenA
De Jong is met 44 treffers de nummer 5 van het rijtje topscorers in Ajax' nieuwste thuishaven. Ook in zijn laatste serie wedstrijden in de ArenA toonde hij zich altijd schotvaardig. De middenvelder scoorde in 3 van zijn laatste 4 Eredivisie-duels op Amsterdamse bodem: 2 keer voor Ajax en 1 keer voor PSV in het gelijkspel tegen Ajax op 18 december 2016.

Lees ook: PEC Zwolle heeft het zwaar in Amsterdam
Bekijk ook: Ajax - PEC vorig seizoen vol spektakel

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst