Menu
Argentijnen op Amsterdamse bodem: wie gingen Tagliafico voor?

Argentijnen op Amsterdamse bodem: wie gingen Tagliafico voor?

Nicolás Alejandro Tagliafico mag zich sinds vrijdagavond officieel een Ajacied noemen. De verdediger wordt de 5e Argentijn in Ajax 1. Wie gingen hem voor?

Darío Cvitanich
Cvitanich begon zijn profcarrière bij de Argentijnse club CA Banfield. Op 18-jarige leeftijd, in 2003, debuteerde hij in de hoofdmacht. Vanaf het seizoen 2008/2009 was Cvitanich actief voor Ajax. Zijn eerste doelpunt voor de Amsterdammers maakte hij op 12 december 2008, in een thuiswedstrijd tegen NAC Breda.

Cvitanich kwam uiteindelijk tot 42 wedstrijden voor Ajax en maakte daarin 13 doelpunten. Ajax verhuurde de spits eerst aan het Mexicaanse CF Pachuca en vervolgens aan Boca Juniors.

Cvitanich (links) geflankeerd door Maarten Stekelenburg.
Cvitanich (links) geflankeerd door Maarten Stekelenburg.

Iván Gabrich
In augustus 1996 maakte Gabrich de overstap van Newell's Old Boys naar Ajax. Bij die eerste club was hij erg succesvol - in 1992 werd de landstitel gepakt - maar in Amsterdam kon de toen 24-jarige aanvaller zijn draai niet vinden.

Gabrich debuteerde begin september tijdens de nederlaag tegen NEC. In totaal speelde de Argentijn 10 competitiewedstrijden, zonder daarin te scoren. Het volgende seizoen werd Gabrich verkocht aan UD Mérida.

Gabrich in actie tijdens een wedstrijd tegen AZ.
Gabrich in actie tijdens een wedstrijd tegen AZ.

Mariano Juan
Na het vertrek van Danny Blind, in 1996, werd Juan naar Amsterdam gehaald. Mede door een succesvol WK met het Argentijnse elftal onder 20 jaar lag voor hem een 5-jarig contract klaar. In totaal speelde Juan slechts 21 wedstrijden voor Ajax. In januari 2000 werd hij uitgeleend aan het Spaanse Getafe CF, waar hij uiteindelijk 3 jaar zou spelen.

Mauro Rosales
Net als landgenoot Gabrich begon Rosales zijn profcarrière bij Newell's Old Boys. In de zomer van 2004 deed Rosales met de Argentijnse ploeg mee aan de Olympische Zomerspelen. Hij was in de finale tegen Paraguay belangrijk met een assist op de enige goal van Carlos Tevez.

Eind augustus tekende de Argentijn z'n Amsterdamse contract. Twee weken later maakte hij zijn debuut tegen ADO Den Haag. In totaal speelde de vleugelaanvaller 91 officiële wedstrijden, waarin hij 13 keer scoorde. Zijn periode bij Ajax werd overschaduwd door zware enkelblessures. In het voorjaar van 2007 vertrok Rosales naar River Plate.

Lees ook: Ajax contracteert Nicolás Alejandro Tagliafico
Bekijk ook: Tagliafico: 'Ik zal alles voor de club geven'

Tekst: Ajax.nl/Celine de Graaff
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst