Menu

Argentijnen van Jong Ajax weer herenigd

Gaston Sangoy is weer in Nederland. De Argentijn ging nadat hij een contract bij Ajax tekende weer voor even terug naar zijn geboorteland om alle papieren in orde te maken en keerde een paar dagen geleden terug. Hij heeft de trainingen met Jong Ajax opgepakt en kan zich nu volledig richten op zijn nieuwe club. Samen met zijn landgenoot en goede vriend Sebastián Rusculleda.

Rusculleda heeft er inmiddels twee weken training bij zijn nieuwe club opzitten. ,,Ik heb het uitstekend naar mijn zin" vertelt de Argentijn. de jongens van het team zijn erg aardig en ze hebben me heel goed opgevangen. Ook het gastgezin waar ik verblijf is erg fijn. Alles is goed geregeld hier, ik ben al een beetje gewend en dus ben ik heel tevreden."

De twee krijgen, net zoals alle buitenlandse spelers van Ajax, Nederlandse les. Vooral voor Sangoy is dat erg nuttig aangezien hij geen engels spreekt. Rusculleda, die wel enig kennis heeft van de engelse taal, heeft inmiddels al drie lessen gehad. ,,Goedemorgen, links rechts, achter, hoe gaat het met jou?", rolt met enig accent uit zijn mond. ,,Het is een moeilijke taal denk ik", schat Rusculleda in. ,,Maar als we ons best doen, gaat het vast lukken", vult Sangoy aan.

Sangoy kwam afgelopen weekend weeer terug in Amsterdam. ,,Ik moest terug om wat papierwerk in orde te maken. Dat was vooraf niet gepland, dus mijn moeder keek wel een beetje raar op toen ik weer binnenkwam. Maar ze vond het wel leuk natuurlijk. Ik heb in die twee weken dat ik in Argentinië was een beetje getraind bij Boca. Want als ik niet train wordt ik snel dik. Dat is altijd al zo geweest", lacht de spits.

Het Zuid-Amerikaanse duo is trots om bij Ajax te spelen. Rusculleda: ,,Op de Argentijnse televisie is een programma dat alle doelpunten laat zien van competities uit de hele wereld. Zo lieten ze ook doelpunten zien van Ajax, PSV en Feyenoord. Daarbij is Ajax de regerend landskampioen en is het een club die wereldwijd bekend is vanwege de grote successen en de fantastische historie."

Yannis Anstasiou, Julien Escudé, Victor Sikora en Nicolae Mitea ddeden mee met de training van de Beloften. John O´Brien, die morgen met het team van Van den Brom en Grim mee zou spelen, verliet voortijdig het veld. ,,Mijn hamstring", legde de Amerikaan uit. ,,Ik denk niet dat ik kan spelen morgen, maar de blessure is niets ernstigs."

De selectie van Jong Ajax speelt woensdagavond de laatste wedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Amsterdammers spelen om half acht een uitwedstrijd tegen de amateurs van Stormvogels/Telstar.