Menu
'Arrivederci Moisander'

'Arrivederci Moisander'

Er stond feitelijk sportief gezien weinig meer op het spel in Ajax’ laatste thuiswedstrijd van 2014-2015. In de sportkaternen van de ochtendkranten spelen naast Viktor Fischer (twee goals) en Niklas Moisander (afscheid) vooral ook de Ajax-moeders de hoofdrol.

In het sportkatern Sportwereld van het AD is Viktor Fischer de Eredivisie-speler die wordt uitgelicht. De Deen staat er, in schietpositie en met een tong tussen de lippen, groot bij afgebeeld. 'Ajax-aanvaller Viktor Fischer ging gisteren na de 3-0 zege op SC Cambuur een feestelijk biertje drinken', schrijft het AD over een van de opvallendste spelers uit de voorlaatste speelronde van de Eredivisie. 'Daar had de 20-jarige Deen ook alle reden toe, want 525 dagen na zijn laatste doelpunt was hij eindelijk weer trefzeker. Hij tekende in de ArenA meteen voor twee goals. Het was even geleden dat Fischer voor het laatst voor Ajax had gescoord. Op 1 december 2013, uit tegen ADO Den Haag (0-4) had de Deen nog een keer kunnen juichen. (…) In zijn derde wedstrijd sinds zijn rentree vond Fischer voor het eerst weer het net.’ Enkele pagina’s verderop in hetzelfde sportkatern staat ook Niklas Moisander prominent afgebeeld. De Ajacied, die zondag in de ArenA zijn laatste thuiswedstrijd speelde, is gekiekt terwijl hij zijn moeder kust. Aan de hand van een kort wedstrijdverslag, wordt op die wijze ook de Moederdagactie van Ajax voor de spelersmoeders onder de aandacht gebracht. 'Arrivederci Moisander', verwijst (een deel van) een pagina brede kop naar de naderende overstap van de Fin naar het Italiaanse Sampdoria.

Dagblad Trouw besteedt een eenkolommer aan Ajax’ laatste thuisduel. 'De onttroonde kampioen kon, net als in de laatste weken, onvoldoende camoufleren dat het al weken nergens meer om speelt', constateert de Ajax-watcher van de krant. 'De beleidsmakers van Ajax zijn dan ook al volop bezig met komend seizoen, dat al eind juli begint met een optreden in de voorronde van de Champions League.'

De Volkskrant vat een van de hoogtepunten uit Ajax – Cambuur kort en bondig in de kop samen: 'Fischer scoort twee keer voor Ajax na dik jaar blessureleed.' In het elf regels tellende verslag(je) nog een highlight van de laatste voetbalmiddag van ’14-’15 in de ArenA: 'Trainer Frank de Boer gunde hem (Fischer, red.) een publiekswissel.' Zo speelde de Deense aanvaller een duidelijke hoofdrol, zondag in de ArenA.

Moisander prijkt ook al in een 'kuspose' in Telesport, de sportbijlage van De Telegraaf. Het ochtendblad blikt wel uitgebreid terug op Ajax – Cambuur en alle randzaken die de middag kleurden. 'Afscheid van een voorbeeldprof', ontvangt Moisander in de kop een compliment. ,,Ik ga Ajax en Amsterdam ongelooflijk missen’’, spreekt de Fin. Moisander laat iets verderop zijn Ajax-jaren nog maar eens de revue passeren. De eerste, van in totaal twee landstitels blijft voor de verdediger hét hoogtepunt van drie Amsterdamse jaren. ,,Ik wilde zó graag kampioen worden. En als dat dan in je eerste seizoen lukt, dan geeft dat een geweldig gevoel.’’ Waarna de verloren bekerfinale uit 2014 als absoluut dieptepunt wordt aangemerkt.
Onder op de pagina’s over het thuisduel met Cambuur prijkt misschien wel de mooiste foto. De selectiespelers poseren op het speelveld van de ArenA met hun moeders. 'Het was het einde van een onvergetelijke Moederdag, waarop de moeders van de Ajax-spelers thuis werden opgehaald of zelfs werden ingevlogen, door Ajax een lunch kregen aangeboden en het treffen met Cambuur bekeken', schrijft De Telegraaf in het bijbehorende bijschrift.

Tekst en foto: Ajax.nl