Menu

Arsenal als koploper de kerst in

Voor het eerst na de invoering van de Premier League elf jaar geleden begint Arsenal als koploper aan de kerst. De landskampioen ontdeed zich zaterdag eenvoudig van Middlesbrough (2-0). Campbell en Pires scoorden.

Manchester United, dat net als Liverpool zondag in actie komt, heeft een verliespunt meer dan Arsenal. United moet op bezoek bij Blackburn Rovers. Chelsea heeft twee punten minder dan Arsenal.

De club uit Londen versloeg op Stamford Bridge het bezoekende Aston Villa (2-0). Gudjohnson en Lampard tekenden voor de productie. Hasselbaink en Zenden werden in de tweede helft gewisseld. Melchiot speelde de hele wedstrijd.

Bij Arsenal ontbrak Bergkamp. De spits heeft last van zijn knie. Van Bronckhorst maakte wel deel uit van de basiself. Henry kreeg rust en mocht op de bank plaatsnemen. Bij Aston Villa raakte Boateng al snel geblesseerd. Hij moest zich in de 24ste minuut al laten vervangen.

Ook Van der Sar haalde het einde van de wedstrijd tegen Newcastle United niet. De doelman van Fulham botste in de 62ste minuut met Griffin en moest zich geblesseerd laten vervangen. Van der Sar ontsnapte eerder in de wedstrijd aan een rode kaart. De
doelman van Oranje vergreep zich buiten het eigen strafschopgebied aan spits Shearer. Fulham verloor overigens met 2-0 en is afgezakt naar de veertiende plaats.


Bron: ANP