Menu
Arsenal dicht bij eindwinst Tournament

Arsenal dicht bij eindwinst Tournament

Arsenal heeft een goede stap gezet in de richting van de eindzege in het LG Amsterdam Tournament. De Londenaren speelden met 1-1 gelijk tegen Sevilla en zijn daardoor moeilijk bij te halen door Ajax en Internazionale.

Javier Chévanton tekende voor de gelijkmaker. Javier Chévanton tekende voor de gelijkmaker.

De 1-1 leverde de Engelsen twee punten op: één voor het gelijke spel en één voor de gemaakte treffer. Tel daarbij de zes punten die de ploeg vrijdag behaalde tegen Ajax (3-2 winst) en het eindtotaal van de formatie van Arsène Wenger komt op acht. Ajax staat momenteel op de tweede plaats met twee punten. De Amsterdammers moeten vanavond met 4-0 winnen van Internazionale om het toernooi te winnen: een pittige opgave.

Arsenal, dat met een B-team speelde, kwam tegen Sevilla heel snel op voorsprong. Carlos Vela kreeg de bal in de vierde minuut aangespeeld, kon vrij doorlopen naar het doel van Sevilla en schoot de 1-0 binnen. Daarna was Sevilla de hele wedstrijd de betere ploeg. De Spanjaarden creëerden met name via Arouna Koné en Luis Fabiano kans op kans, maar de bal leek er niet in te willen. Invaller Javier Chévanton zorgde ongeveer een kwartier voor tijd toch voor de gelijkmaker.

Carlos Vela zette Arsenal heel snel op voorsprong. Carlos Vela zette Arsenal heel snel op voorsprong.

Opstelling Arsenal:

Fabianski; Djouroe, Hoyte, Senderos, Ramsey; Wilshere, Bendtner, Randall, Gibbs; Vela, Gibbs, Emannuel-Thomas.

Opstelling Sevilla FC

Varas Herera; Mosquera Romana, Crespo Rincon, Prieto Galvez, Capel Trinidad; Maresca, Dirnei Florencio, Navas Gonzalez; Konko, Fabiano Clemente, Koné.