Menu

Arsenal evenaart record

Onder leiding van Dennis Bergkamp, die een keer scoorde en twee treffers inleidde, evenaarde Arsenal zondag een record in de Premier League. De ploeg van de voormalige Ajax-speler bleef voor de 42ste keer in competitieverband ongeslagen. Middlesbrough verloor op Highbury met 5-3.

Middlesbrough, met ex-Ajacied Michael Reiziger, nam in Londen na rust de leiding door onder meer een goal van Hasselbaink. Bij een 3-1 achterstand vond Bergkamp het genoeg. Eerst scoorde de aanvaller zelf de aansluitingstreffer en de Amsterdammer stond aan de basis van de 4-3 door Reyes en de 5-3 door Henry. Met de zege evenaarde Arsenal het record van Nottingham Forest.
Birmingham City, met Mario Melchiot en Jesper Gronkjaer in de basis, moest het in eigen huis afleggen tegen Chelsea: 0-1. Melchiot speelde als rechtsachter de hele wedstrijd, de Deense ex-Ajacied werd een kwartier voor tijd gewisseld.
Patrick Kluivert kreeg in de thuiswedstrijd met Newcastle United wat meer speeltijd dan vorige week, maar het mocht niet baten. De 'Magpies' verloren met 1-0 van Tottenham Hotspur. In de 77ste minuut viel Kluivert in, maar zelfs met drie spitsen kon Newcastle de achterstand niet meer goedmaken.
Edwin van der Sar hield in de thuiswedstrijd met Fulham tegen Bolton Wanderers zijn doel schoon. De Londense club kwam wel tot scoren: 2-0.

Germinal Beerschot Antwerpen raakte de koppositie in België kwijt. De club van Daniel Cruz verloor met 2-0 bij Lierse SK.
Het Standard Luik van Wamberto herstelde zich van een slechte seizoensstart en won met 3-1 bij Cercle Brugge.