Menu
Arsenal kraamkamer Premier League

Arsenal kraamkamer Premier League

De zevende editie van de ABN AMRO Future Cup wordt van 26 tot en met 28 maart (paasweekend) op sportcomplex de Toekomst gehouden. Het deelnemersveld van het internationale jeugdtoernooi voor B-junioren is weer indrukwekkend. Een korte kennismaking met Arsenal.

Naar goed gebruik neemt er ook een Engelse club deel aan de Future Cup. Dit jaar is dat Arsenal. De ploeg deed nog nooit eerder mee en is dus een debutant.

De Londenaren hebben de goede Engelse naam hoog te houden, want twee keer eerder haalde een ploeg uit het voetbalmaffe land de finale. Zowel Manchester United als Liverpool moest in de eindstrijd zijn mindere erkennen in Ajax, in respectievelijk 2012 en 2014 en in het tussenliggende jaar deed Tottenham Hotspur mee op de Toekomst.

Arsenal speelt misschien wel al jaren het mooiste voetbal van Engeland, maar prijzen levert het, naast de vele complimenten, nauwelijks op. Arsène Wenger probeert ieder jaar weer met jonge talenten de strijd aan te gaan, maar legt het bijna altijd af. Wel werd de afgelopen twee jaar de FA Cup gewonnen. Uit de jeugdopleiding stromen ieder jaar wel een paar talenten door.

Van de huidige selectie genoten Kieran Gibbs en middenvelder Jack Wilshere, beide ook Engels international, hun opleiding bij Arsenal. Veel talenten die de afgelopen jaren doorstroomden uit de jeugd, spelen nu op huurbasis bij andere Engelse clubs, omdat ze vanwege de grote concurrentie niet aan spelen toekomen.

Wellicht dat Arsenal een oude bekende meeneemt richting Amsterdam. Donyell Malen verruilde afgelopen zomer de opleiding van Ajax voor die van de Gunners. Malen werd vorig seizoen met Ajax nog tweede op de Future Cup en zou gezien zijn leeftijd nog in actie mogen komen. De spits doet echter regelmatig een leeftijdscategorie hoger mee.

Spelers om naar uit te kijken zijn internationals Tolaji Bola, middenvelder Marcus McGuane en aanvaller Reiss Nelson, die alle drie uitkomen voor Engeland Onder-17.

TICKETS ABN AMRO FUTURE CUP