Menu

Arsenal - Liverpool eindigt onbeslist

Even had Liverpool zondag uitzicht op een stunt, maar de formatie van Gerard Houllier mocht uiteindelijk slechts negen minuten dromen van een uitzege bij koploper Arsenal. Het duel op Highbury bevatte twee strafschoppen, allebei benut: 1-1.

Liverpool kreeg twintig minuten voor tijd de eerste kans van elf meter, Murphy scoorde. Met onder anderen invaller Bergkamp vocht Arsenal voor de gelijkmaker, die Henry elf minuten voor tijd vanaf de stip mocht maken. De voorsprong van Arsenal op Manchester United slonk naar vijf punten, maar de marge met Chelsea werd daarentegen vergroot tot eveneens vijf.

Chelsea leed zaterdagmiddag uit bij Leeds United namelijk voor het eerst in twaalf duels een nederlaag. De thuisploeg, met de nog maar 16-jarige opvallende verschijning James Milner, won met 2-0. De doelpunten vielen al voor rust. Woodgate en Milner passeerden doelman Ed de Goey.

Jerrel Hasselbaink mocht zaterdag bij Chelsea maar een helft meedoen, maar kon aan het resultaat niets veranderen. Hij moest toezien hoe Milner opnieuw werd gefeteerd. De jongeling was donderdag de jongste doelpuntenmaker ooit geworden in de Premier League.

Zonder Ruud van Nistelrooij, maar met David Beckham won Manchester United thuis met 2-0 van Birmingham City. Hoewel de thuisploeg duidelijk sterker was, liet de formatie van trainer Ferguson zich nog bijna verrassen. Maar dankzij uitblinker Beckham, voor het eerst weer in de basis na zijn blessure, won United toch en kwam de club op gelijke hoogte met nummer twee Chelsea.

Beckham kopte in de eerste helft terug op Forlan, die vervolgens scoorde, 1-0. Na rust drong Birmingham aan, nadat Manchester meerdere kansen niet had benut. Doelman Barthez redde zijn ploeg twintig minuten voor tijd op een kopbal van Cisse. Even later
besliste Beckham met een fraaie stiftbal de wedstrijd. Ruud van Nistelrooij zat wegens een teenblessure niet bij de selectie van Manchester.

Newcastle United heeft nog een duel te goed en heeft evenveel verliespunten als United en Chelsea. Zondag won de ploeg op eigen veld de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur: 2-1. Alle doelpunten kwamen van spelers van Newcastle. Dabizas scoorde onbedoeld in eigen doel. Speed en topscorer Shearer (13) scoorden aan de juiste zijde.


Bron ANP