Menu

Arsenal loopt iets in

LONDEN (RTR) - Arsenal heeft zaterdag twee puntjes van de immense achterstand op Manchester United goedgemaakt door te winnen van West Ham, 3-0. De kampioen zelf kwam tegen Leeds niet verder dan 1-1.

Wiltord maakte de doelpunten voor Arsenal, de vorige week in de topper met de Mancunians (6-1) nog flink op zijn nummer gezet. De Fransman was in de eerste helft goed voor een heuse hattrick. Coach Wenger liet Bergkamp en Kanu van het begin spelen.

Viduka was ervoor verantwoordelijk dat Manchester United niet won. De Australi~.er maakte kort voor tijd gelijk. Chadwick had de koploper na ongeveer een uur op voorsprong gezet.

In de laatste minuut ontsnapte Manchester United zelfs aan een nederlaag. Verdediger Brown passeerde zijn eigen doelman Barthez. De scheidsrechter keurde de treffer af, wegens vermeend buitenspel van Kewell. In de eerste helft had Harte voor Leeds een strafschop gemist. Bij de kampioen ontbraken Keane en Giggs wegens blessures. De Nederlander Stam was wel van de partij.

Unsworth van Everton maakte de treffers in het duel met Newcastle, 1-1. Eerst schoot de verdediger in eigen doel, in de slotfase benutte hij aan de goede kant een stafschop.

Liverpool, vorige week nog winnaar van de League Cup, verloor van Leicester, 2-0. In de strijd om plaats nummer drie staan beide clubs nu op gelijke hoogte. Akinbiyi en Izzet passeerden doelman Westerveld, woensdag nog invaller bij Nederland - Turkije. Litmanen ontbrak bij Liverpool.

Chelsea kwam bij Coventry niet verder dan 0-0. Hasselbaink was met enkele schoten van afstand nog de gevaarlijkste man bij de club uit Londen. Op links speelde oud-Ajacied Gronkjaer een aardige wedstrijd. Doelman De Goey zat opnieuw op de bank bij Chelsea.