Menu

Arsenal neemt afstand

Arsenal heeft verder afstand genomen van de voornaamste belagers aan kop van de Premier League. De leiders uit Londen wonnen zondag van Charlton Athletic, 2-0. Een stuk zuiderlijker in Europa kwam Valencia niet verder dan 1-1 bij Celta de Vigo. AS Roma won van Empoli.

De stand was bij rust al bereikt. Jeffers en Pires scoorden. Beiden deden dat na voorbereidend werk van Henry. Van Bronckhorst speelde met Arsenal het hele duel. Bergkamp was niet van de partij.

De voorsprong van Arsenal op Manchester United en Newcatle is inmiddels acht punten. United speelde dit weekeinde niet in de competitie, wel in de finale van de League Cup tegen Liverpool.

Newcastle zette de achtervolging op Arsenal zaterdag wel in. De club van Bobby Robson versloeg Chelsea (2-1), mede dankzij een eigen doelpunt van Jerrel Hasselbaink. In punten staat Newcastle nu gelijk met Manchester United (55).

Bobby Robson vierde vorige week zijn 70ste verjaardag, maar als manager is hij nog erg succesvol. Hij leidt zijn club Newcastle dit seizoen naar de top, waarbij de titel zelfs tot de mogelijkheden behoort, net als een plaats in de kwartfinales van de Champions
League.

De Franse verdediger Olivier Bernard bezorgde op St James' Park zijn ploeg de volle winst, nadat Lampard gelijk had gemaakt. De spectaculairste goal was van Hasselbaink die met een kopbal zijn eigen doelman kansloos liet.

De dure aankoop Jonathan Woodgate, in januari voor 15 miljoen euro overgenomen van Leeds, maakte na een blessure eindelijk zijn debuut in de verdediging. ,,Met hem zijn we sterker, maar hij heeft tijd nodig na een afwezigheid van zeven weken'', zei Robson.

De zege op Chelsea betekende een clubrecord. In vijftien thuiswedstrijden speelde Newcastle slechts eenmaal gelijk en behaalde dertien keer de volle winst.

In de Spaanse Primera Division verloor Valencia kostbare punten. Tegen Celta de Vigo kwam de komende tegenstander van Ajax in de Champions League - 11 maart in de Amsterdam Arena - niet verder dan 1-1. John Carew opende de score nog wel in de zevende minuut, maar Edu scoorde tegen namens de thuisploeg.

AS Roma is op dreef. Nadat in Valencia al dik was gewonnen, werd nu Empoli met 3-1 opzij geschoven. Totti en Montella (2x) waren de doelpuntenmakers.