Menu

Arsenal ook niet langs Roma

Arsenal is er ook niet geslaagd van AS Roma te winnen. Op Highbury bleef de favoriet voor de Champions League steken op 1-1. De Engelsen mogen volgende week tegen Valencia niet verliezen. Bij een gelijkspel is de kwartfinale bereikt.

Arsenal had twee wijzigingen in de opstelling. In de verdediging ontbraken de geblesseerden Campbell en Cole. Hun vervangers waren Cygan en Van Bronckhorst. Die laatste blonk uit als linkerverdediger. Wel van de partij waren Bergkamp (hij kreeg afgelopen zaterdag rust bij de bekerwedstrijd tegen Chelsea) en Henry, die last had van een kuitblessure.

De laatste zege van Arsenal in de Champions League was in Rome, 3-1. Daarna morste de ploeg opvallend veel punten, zoals de twee gelijke spelen tegen Ajax. Tegen Roma begon Arsenal flitsend, met Bergkamp als een van de gevaarlijkste mensen. Dat overwicht leidde in de twaalde minuut tot de openingstreffer van Vieira, die de bal
onhoudbaar langs doelman Pelizzoli knalde.

Roma moest winnen, maar raakte gefrustreerd door de snelle 1-0. Dat uitte zich in de rode kaart voor Totti in de 22ste minuut na een charge op Keown. Totti was juist de troef van trainer Capello in Londen. Hij zorgde vorige week voor de verrassende winst op Valencia. Tegen Ajax is hij, evenals verdediger Samuel, geschorst.

Na de rode kaart speelde Roma met middenvelder Cassano in de spits. Roma kreeg geen kansen, al bleef Arsenal behoedzaam en speelde het niet vol op de aanval. Arsenal verzuimde het overwicht uit te drukken in meer goals om zo de wedstrijd al voor de rust te beslissen.

Sterker, Roma kreeg steeds meer moed doordat de 2-0 uitbleef. Vlak voor het rustsignaal maakte Cassano de gelijkmaker. Hij rondde een counter bekwaam af. Cassano werd na een uur vervangen door Montella, een echte spits, teneinde de druk op Arsenal te vergroten.

Door de tegenvaller durfde de Engelse ploeg niet de schroom van zich af te werpen. Bergkamp kon het verschil ook niet maken en werd in de 73ste minuut gewisseld voor Jeffers. In de slotfase kwam ook Kanu nog in het veld, maar Roma bleef op de been.

Bron: ANP