Menu
Arsenal opent Tournament met zege

Arsenal opent Tournament met zege

Arsenal is het LG Amsterdam Tournament sterk gestart. De Londenaren openden het toernooi met een 1-2 overwinning op Lazio Roma. Ajax komt later op de avond in actie tegen Atlético Madrid.

Eduardo kopt de winnende goal binnen. Eduardo kopt de winnende goal binnen.

Het openingsduel tussen Lazio en Arsenal was het bekijken waard. Beide ploegen richtten zich redelijkerwijs op de aanval. Robin van Persie begon op de bank bij de Gunners. De aanvaller viel na een uur in en werd hartelijk verwelkomd door de toeschouwers in het Amsterdamse stadion.

Nicklas Bendtner tekende voor het eerste doelpunt. Nicklas Bendtner tekende voor het eerste doelpunt.

Nicklas Bendtner hielp Arsenal na achttien minuten aan een voorsprong. De aanvaller schoot na een fraaie actie uit een moeilijke hoek raak: 0-1. Vlak voor rust tekende Goran Pandev voor de gelijkmaker. Beide ploegen bleven ook in het vervolg aan elkaar gewaagd. Gael Clichy (Arsenal), Stefano Mauri en Pandev (beiden Lazio) waren het dichtst bij een treffer. Eduardo hielp de ploeg van trainer Arsene Wenger uiteindelijk aan een overwinning. De aanvaller kopte fraai raak uit een corner. Lazio-keeper Marco Ballotta werd kansloos gelaten.

Ajax - Atlético Madrid begint om 20.45 uur.