Menu

Arsenal schakelt Chelsea uit

LONDEN (RTR) - Arsenal heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de FA Cup. De ploeg, met Dennis Bergkamp in de basis, rekende zondagmiddag af met bekerhouder Chelsea (3-1). Liverpool bereikte de laatste acht ten koste van Manchester City (4-2).

Arsenal komt in de kwartfinale uit tegen de winnaar van het duel tussen Blackburn en Bolton. Liverpool moet op bezoek bij de winnaar van Tranmere - Southampton.

Arsenal nam na de rust door een strafschop van Henry de leiding. De Nederlandse voetballer Jerrel Hasselbaink tekende voor de gelijkmaker. In de slotfase waren twee treffers van de Franse invaller Wiltord Chelsea te machtig.

Het duel was hoogst onvriendelijk te noemen. Kort voor de rust ontvingen vijf spelers een gele kaart in drie minuten. Daarvoor hadden Dennis Wise (Chelsea) en Pires (Arsenal) het met elkaar aan de stok gehad.

Jesper Gronkjaer speelde een hoofdrol bij de strafschop. De voormalige Ajacied liet Lauren binnen de lijnen vallen. Henry schoot voor Arsenal raak. De gelijkmaker van Hasselbaink maakte het duel weer spannend. Het was de eerste tegentreffer voor Arsenal sinds 13 januari.

Invaller Wiltord besliste het duel. Hij reageerde na 74 minuten attent op een pass van verdediger Stepanovs en maakte 2-1. De Franse aanvaller bepaalde vijf minuten voor het einde de stand op 3-1. Trainer Wenger hield Kanu op de bank.

Jari Litmanen behoorde bij Liverpool tot de doelpuntenmakers tegen Manchester City (4-2). De voormalige speler van Ajax en Barcelona zette Liverpool in de eerste helft op 2-0 uit een strafschop. De Tsjech Smicer scoorde twee keer voor Liverpool.

West Ham stuntte opnieuw in het Engelse bekertoenooi. Zaterdag schakelde het in de vijfde ronde Sunderland uit (1-0), de nummer vier van de competitie. Een ronde eerder versloeg West Ham de ongenaakbare koploper van de Premier League, Manchester United. Kanoute besliste zaterdag het duel een kwartier voor tijd.

Wycombe, uit de tweede divisie, en Wimbledon gaan na de 2-2 op herhaling. Het betrof hier een duel tussen twee voormalige non-leagueclubs. Williams en Agyemang zetten Wimbledon op een veilig lijkende voorsprong. Onverwacht kwam Wycombe, dat nooit eerder tot de vijfde ronde reikte, door Simpson en Brown terug.

Tottenham, dat in zeven van de laatste negen competitieduels niet scoorde, haalde aardig uit tegen Stockport uit de tweede divisie. Het werd 4-0. Davies was goed voor de helft van de productie.