Menu

Arsenal verliest bij Blackburn

Arsenal heeft een gevoelige nederlaag geleden in de strijd om het Engelse kampioenschap. The Gunners verloren bij Blackburn Rovers met 2-0. In Ewood Park raakte Martin Keown na achttien minuten geblesseerd aan zijn hamstring.

Uitgerekend in de aanloop van de meest cruciale fase van het seizoen blijkt de aanvankelijk zo soepel lopende voetbalmachine van Arsenal ook te kunnen haperen. Vier dagen na het teleurstellende gelijke spel tegen het lange tijd met tien man spelende AS Roma in de Champions League leed de koploper zaterdag op bezoek bij Blackburn Rovers de vijfde competitienederlaag: 0-2.

Manchester United profiteerde dankbaar van de misstap van de lijstaanvoerder. De nummer twee verkleinde door een minimale zege bij Aston Villa (0-1) de achterstand tot twee punten. Ook Newcastle United won. De nummer drie heeft na de zege bij Charlton Athletic (0-2) nog maar vijf punten minder dan Arsenal.

De nederlaag van Arsenal tegen middenmoter Blackburn Rovers was de eerste na een ongeslagen serie van dertien duels. Opvallend was dat de kampioen op Highbury ook al van Blackburn verloor (2-1). Bij Arsenal maakten Bergkamp en Van Bronckhorst deel uit van het basiselftal.


Doelpunten:
Damien Duff (22)
Kerimoglu Tugay (52)

Opstelling:
Stuart Taylor
Pascal Cygan
Martin Keown
Edu
Bisan Lauren
Fredrik Ljungberg
Ray Parlour
Robert Pires
Giovanni van Bronckhorst
Dennis Bergkamp
Thierry Henry

Bank:
Guillaume Warmuz
Gilberto Silva
Kolo Toure
Francis Jeffers
Sylvain Wiltord

Wissels Arsenal:
Silva voor Keown (18)

Gele kaarten Arsenal:
Ray Parlour (53)

Bron: www.ajax.nl , ANP