Menu

Arsenal verliest en wint

In Nederland ligt de competitie stil. In Engeland wordt daarentegen rond Kerst een dubbel programma afgewerkt. Liverpool klopte de ploeg van Dennis Bergkamp, Arsenal zaterdag met liefst 4-0. De Londenaren herstelden zich snel. Zij versloegen dinsdag Leicester City met 6-1.

Voor Arsenal was de nederlaag de tweede teleurstelling binnen een week. Maandag kwam de club bij Tottenham Hotspur niet verder dan een gelijkspel. Bij de Londenaren begon Bergkamp in de basis. Hij werd na 73 minuten vervangen door Kanu. Westerveld verdedigde het doel van Liverpool. De Nederlander zag Gerrard in de tiende minuut de openingstreffer scoren. Owen, Barmby en Fowler beslisten de wedstrijd na rust. Liverpool bracht Manchester United vorige week de eerste thuisnederlaag na twee jaar toe.

De Mancunians herstelden zich tegen Ipswich Town. Op Old Trafford was supersub Solksjaer de grote man. De Noor, in de basis door het ontbreken van Yorke, Cole en Sheringham, scoorde voor rust tweemaal. Door de 2-0 zege groeide de voorsprong op naaste belager Arsenal tot 8 punten. Bij Ipswich kreeg de Nederlander Wilnis een gele kaart.

Oud-Feyenoorder Boateng besliste twee minuten voor tijd namens Aston Villa het duel met Leeds. Southgate had de gasten uit Birmingham voor rust op voorsprong gebracht. Boateng deed de laatste twijfels verdwijnen, al scoorde Woodgaste in blessuretijd nog tegen.

Chelsea had op eigen veld geen moeite met hekkensluiter Bradford. Poyet, Dalla Bona en Gudjohnson zorgden voor de ruime 3-0 score voor de ploeg met de Nederlanders De Goey en Melchiot in de basis. Spits Hasselbaink ontbrak wegens een schorsing.

Het gat tussen nummer twee Arsenal en Manchester United bleef dinsdag acht punten. De koploper, ruim een week eerder ook al door Liverpool verslagen, won in Birmingham met 1-0 van Aston Villa. De enige treffer viel vijf minuten voor tijd en kwam op naam van Solskjaer. De Noor was zaterdag met twee doelpunten ook al verantwoordelijk geweest voor de zege (2-0) op Ipswich Town.

De formatie van oud-Ajacied Martijn Reuser hield Chelsea dinsdag op 2-2. Reuser kwam enkele minuten voor tijd in het veld. Hij scoorde niet.

Bron: ANP