Menu

Arsenal verliest van Southampton

Arsenal, tegenstander van Ajax in de tweede ronde van de Champions League, verloor zaterdag bij Southampton. Bij rust was het 1-1, na de onderbreking liep Southampton uit naar een 3-1 overwinning.

De Engelse kampioen nam bij het thuis dit seizoen ongeslagen Southampton nog wel de leiding door Dennis Bergkamp, maar ging toch met 3-2 ten onder. Beattie zette met twee goals, waarvan een uit een strafschop, de achterstand om in een voorsprong. Deze viel goed te verdedigen nadat Campbell was weggestuurd.

Liverpool ging ten onder bij Fulham dat in de Argentijn Facundo Sava een gretige schutter had. Hij scoorde tweemaal voor Fulham, met Edwin van der Sar als betrouwbare doelman. Jerrel Hasselbaink was weer goud waard voor Chelsea. Hij maakte in de laatste minuut van de uitwedstrijd tegen Bolton Wanderers gelijk, 1-1.

Arsenal bleef aan de leiding van de Premier League met 32 punten uit vijftien wedstrijden. Liverpool bleef op een punt achterstand. Everton nam met de zesde zege op rij (1-0 tegen West Bromwich, goal van Radzinsky) de derde plaats in met 29 punten. Chelsea zakte naar de vierde positie met 27. Manchester United, vijfde, verkleinde de achterstand op Arsenal tot zes punten.Bron: ANP