Menu
Arsenal verslaat FC Porto en neemt eerste positie

Arsenal verslaat FC Porto en neemt eerste positie

Het Arsenal van Arsène Wenger heeft in de derde wedstrijd van het LG Amsterdam Tournament FC Porto, dat onder leiding staat van Co Adriaanse en Jan Olde Riekerink, met 2-1 verslagen. De Engelsen hebben derhalve ook de koppositie in het klassement overgenomen.

FC Porto kwam in de eerste helft wel op voorsprong. Helder Postiga bediende Lisandro, die keurig raak schoot. De Portugezen speelden met name in de eerste helft verzorgd voetbal. ,,Over de tweede helft ben ik minder tevreden", sprak Co Adriaanse na afloop. ,,Behalve over de laatste twintig minuten van de wedstrijd, die waren weer goed. We speelden met drie verdedigers en probeerden nog een doelpunt te forceren. We werden een paar keer gevaarlijk. Als Jorginho die laatste kans had benut hadden we het toernooi zelfs kunnen winnen. Dat zou leuk geweest zijn, maar we zijn pas vier weken in training en ik denk dat we door de twee goede wedstrijden op dit toernooi behoorlijk zelfvertrouwen hebben gekregen."

Jorginho had enkele minuten voor tijd de gelijkmaker op zijn schoen. Freddy Ljungberg, die samen met Dennis Bergkamp na rust de leiding had over de aanval van de ´Gunners´, had daarvoor namens Arsenal de Engelsen al op voorsprong gezet. Het schot van Jorginho ging echter naast, waardoor Arsenal met negen punten bovenaan staat. De toernooizege kan Wenger en zijn mannen haast niet meer ontgaan, Ajax zal om te winnen nog zes maal moeten scoren tegen Boca Juniors later op de avond.

Wenger was onder de indruk van de tegenstand van de Portugezen. ,,Sommige spelers hebben me positief verrast en ik vond het team beter dan wij in de eerste helft. Wij speelden te gecompliceerd." Adriaanse op zijn beurt had een compliment over voor het aanvalsduo van Arsenal na rust. ,,Bergkamp en Ljungberg speelden sneller dan hun voorgangers in de eerste helft. Zij hebben de wedstrijd in twintig minuten beslist."