Menu

Arsenal zonder Bergkamp gelijk

LONDEN (ANP) - De opening van de Engelsen in de Champions Leaguewedstrijd tussen Bayern Munchen en Arsenal, die het moesten stellen zonder de aan een hamstring geblesseerde Dennis Bergkamp, was fenomenaal.

De Fransman Thierry Henry bekroonde al in de vierde minuut een prachtig vloeiende aanval. Zelf had hij er een groot aandeel in, door een geraffineerd overstapje. Oud-Ajacied Kanu begreep Henry's bedoeling en legde de bal keurig voor diens voeten: 1-0.

Voor rust was Arsenal heer en meester, maar vergat de score op te voeren. Een keer verhinderde de paal dat, nadat een kopbal van Adams via het hoofd van Bayern-speler Linke tegen het hout kwam. Die periode was voor de Engelsen uitgelezen om te scoren, want na rust kwam Bayern op karakter en conditie sterk terug.

Al was het eerste wapenfeit toch van Engels-Nigeriaanse makelij. Kanu passeerde van afstand doelman Kahn, tien minuten na rust. Maar de elasticiteit van Bayern bleek een minuut later al prima in orde. Tarnat rondde een Duitse aanval naar behoren af, 2-1. Tien minuten verder maakte Mehmet Scholl een doelpunt dat qua schoonheid kon concurreren met de treffer van Henry.

In gesprek met ploeggenoot Effenberg eiste Scholl een vrije trap op. Geheel terecht, zo bleek nadat hij hem genomen had. Hoewel, of misschien juist wel omdat hij uitgleed bij het schot, kreeg de bal een prachtige curve, die doelman Manninger kansloos liet: 2-2.

Na de gelijkmaker was het Arsenal dat lange tijd moest vrezen voor een nederlaag. Bayern nam het initiatief volledig over, maar profiteerde niet van de kansen. Zo kon Arsenal een slotoffensief lanceren. Maar het was aandringen zonder vertrouwen op resultaat. Dat bleef dan ook uit, waardoor Bayern behalve een punt ook de morele overwinning behaalde.