Menu

Arveladze bij selectie voor Celtic

Shota Arveladze is met de overige selectieleden afgereisd naar Callantsoog voor het trainingskamp in voorbereiding op de wedstrijd tegen Celtic. De beslissing om Arveladze niet op te stellen tot hij zijn nog-een-jaar-lopende contract had verlengd, is daarmee terug gedraaid.

Technisch directeur Leo Beenhakker lichtte maandagmiddag tijdens persconferentie, die was belegd omtrent Ajax-Celtic van woensdag, de beslissing toe. ,,Laten we allereerst duidelijk zijn, dat de situatie waarin Arveladze belandde, gebaseerd is op een beleidsbeslissing uit het verleden. Die beslissing wordt door de technische staf en deze directie gerespecteerd. De sportieve belangen en de financiele belangen zorgden voor de spanning in de zaak van Arveladze."

De vele gesprekken tussen de directeur en Arveladze ten spijt. ,,Er zat een groot verschil tussen de aanbieding van Ajax om Shota nog twee jaar aan ons te binden en de vraagprijs van Arveladze en zijn zaakwaarnemer zelf. De aanbieding die wij hem deden was zeker niet lager dan het contract dat hij nu heeft. Maar er bleek dus te veel ruimte te zitten tussen beide bedragen. We hadden altijd plezierige gesprekken, maar konden het verschil niet overbruggen."

,,We wilden voor 1 augustus duidelijkheid. Anders zouden we hem niet meer opstellen. Vrijdag heb ik een gesprek gehad met Shota en in het weekeinde met Benes. Daaruit is duidelijk naar voren gekomen, dat we maar een ding willen en dat is een oplossing zoeken. Want Shota is een prachtig mens en hij kan natuurlijk heel goed voetballen. Nu is er een concrete situatie ontstaan waarbij het zinvol is weer om de tafel te gaan zitten. Dat zal gebeuren aan het einde van de week, na Ajax-Celtic. Tegen Co Adriaanse hebben we, Arie van Eijden, Jeroen Slop en ik, gezegd dat er een andere situatie is ontstaan en dat Shota weer inzetbaar is."