Menu

AS Roma thuis niet langs Inter

De eerstvolgende Champions-Leaguetegenstander van Ajax in eigen huis, AS Roma, kwam niet voorbij de laatste Europese opponent, Inter. AS Roma speelde zaterdagavond in Rome met 2-2 gelijk tegen de groepswinnaar van poule D.

De eerste fase van de wedstrijd was voor Inter. De Milanezen creƫerden kansen, maar moesten toch toezien dat AS Roma zich in de loop van de eerste helft herpakte en zelfs de mogelijkheid had om de score te openen via Emerson. Maar tot de rust bleef de beginstand op het bord staan.

In de tweede helft was het Inter dat in de 57ste minuut via Morfeo op voorsprong kwam. AS Roma ging niet bij de pakken neerzitten en maakte een minuut later al gelijk. Montella verschalkte Toldo.

Nadat Roma-trainer Capello Batistuta voor Cassano had ingebracht, bedankte de Argentijnse spits zijn trainer door AS Roma acht minuten later aan de leiding te brengen, 2-1.

Met die stand leek de thuisploeg ook het einde te halen, maar Inter zou Inter niet zijn als de ploeg van Hector Cuper pal voor tijd geen doelpunt maakte. En zo geschiedde. Okan kopte uit een corner van Emre binnen: 2-2.

Opstelling AS Roma: Antonioli, Zebina, Samuel, Aldair, Cafu, Emerson, Panucci,
Cassano (65. Batistuta), Lima, Montella, Delvecchio (30.Guigou)