Menu

AS Roma verliest van AC Milan

AC Milan heeft zaterdagavond de koppositie in de Serie A gegrepen. De ploeg van Clarence Seedorf won dankzij een doelpunt van Filippo Inzaghi met 1-0 van AS Roma, terwijl concurrenten Lazio Roma en Internazionale in een onderling duel gelijkspeelden.

AC Milan heeft nu 29 punten, Eén meer dan Lazio. Internazionale verzamelde tot nu toe 27 punten. Juventus staat vierde (26 punten) en kan zondag op gelijke hoogte komen met AC Milan. Dan moet de formatie wel winnen van Brescia.

In het Giuseppe Meazza-stadion speelden AC Milan en AS Roma zeer voorzichtig, waardoor in de eerste helft amper een bijzonderheid viel te melden. Serginho en Sjevtsjenko kregen in de aanvangsfase een aardige mogelijkheid, maar de meeste acties werden vooral op het middenveld gemaakt. Geen tegendoelpunt krijgen, dat was het voornaamste.

AC Milan-trainer Ancelotti bracht in de tweede helft Filippo Inzaghi in het veld en de spits maakte vrij snel zijn waarde duidelijk. Inzaghi, net hersteld van een voetblessure, controleerde de bal met zijn borst en verschalkte de Roma-doelman met een
diagonaal schot, 1-0.

Enkele minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kreeg Roma-spits Batistuta nog een enorme kans. De Argentijn schoot echter naast.

Bron: ANP