Menu
Aslan, Lazic en Ouwerkerk stapje dichter bij de top

Aslan, Lazic en Ouwerkerk stapje dichter bij de top

Deniz Aslan, Vlatko Lazic en Roy Ouwerkerk tekenden maandagochtend hun eerste profcontract bij Ajax. De A-junioren maken vanaf komend seizoen deel uit van de selectie van Jong Ajax.

Vleugelverdediger Deniz Aslan. Vleugelverdediger Deniz Aslan.

Vergezeld door familieleden verschenen de drie A-junioren maandagochtend in alle vroegte op het kantoor van technisch directeur Martin van Geel. Deniz Aslan was de eerste van het drietal die zijn handtekening zette. ,,Ik zit al elf jaar bij Ajax en ik ben ontzettend blij dat ik mijn eerste contract heb getekend”, aldus de rechtervleugelverdediger. ,,Mijn eerste doel is om volgend seizoen basisspeler te worden van Jong Ajax, en daarna hoop ik natuurlijk ook bij Ajax 1 in beeld te komen.”

Doelman Roy Ouwerkerk. Doelman Roy Ouwerkerk.

Met Vlatko Lazic heeft Ajax een échte buitenspeler gecontracteerd. De zoon van een Nederlandse moeder en een Servische vader heeft snelheid en kan een mannetje passeren. Net als Aslan wil hij zich volgend seizoen bij Jong Ajax in de basis spelen. ,,Ik probeer steeds een stapje hoger te komen”, legde hij uit. ,,En dat is met dit contract weer gelukt. Dat geeft een heel lekker gevoel.”

Met de ontwikkeling van doelman Roy Ouwerkerk gaat het heel snel. Hij is pas bezig aan zijn eerste seizoen in Amsterdam en heeft nu al een contract voor Jong Ajax binnen. ,,Ik kan bijna niet omschrijven hoe geweldig ik dit vind”, zei de uit Leiden afkomstige keeper. ,,In mijn eerste seizoen bij Ajax heb ik ontzettend veel geleerd. Voordat ik hier speelde, kon ik wel een bal vangen, maar daar was ook eigenlijk alles mee gezegd. Ik hoop dat ik een vaste plaats kan veroveren in Jong Ajax, maar het belangrijkste is dat ik me blijf ontwikkelen.”

Rechtsbuiten Vlatko Lazic. Rechtsbuiten Vlatko Lazic.

Martin van Geel legde aan Ajax TV uit wat de kwaliteiten van deze drie spelers zijn. Bekijk zijn toelichting later maandag op www.ajax.tv >>