Menu
ASR bespreekt onderwerpen supporters

ASR bespreekt onderwerpen supporters

De Ajax Supportersraad (ASR) is in het najaar van 2011 twee keer bijeen geweest. Hieronder volgt een samenvatting van de onderwerpen die zijn aangedragen door de supporters.

* Wachtrijen diverse ingangen
Er is een inventarisatie gemaakt van de wachtrijen die er zijn bij de diverse ingangen. Hier kwam uit dat de wachttijd nooit meer bedraagt dan drie kwartier en dat tot 45 minuten voor aanvang van de wedstrijd er nagenoeg geen rijen zijn. Bij aanvang is bijna iedereen binnen. Men blijft dit volgen.

* Bewegwijzering 0-vakken
Nog steeds komen er klachten dat niet duidelijk is aangegeven op de kaarten en in de vakken waar de mensen moeten zijn. Ook de stewards zouden hierin actiever kunnen zijn. (Ajax onderneemt actie).

* Rood/witte uitstraling Arena
De werkgroep stadion heeft een prioriteitenlijst samengesteld. Zo zullen o.a. de banieren in het stadion rood/wit worden. Er is per jaar een beperkt budget en daarom zullen er keuzes gemaakt moeten worden.

* Verbouwing ArenA
Dit geeft uiteraard overlast, de direct betrokkenen worden ingelicht middels e-mails, flyers en in de Kick off zal regelmatig een update worden gegeven. Supporterszaken geeft aan extra personeel in te zetten bij de Ajax-balie en stadionkassa’s

* Parkeerbeheer
Niet altijd goed georganiseerd en de klantvriendelijkheid is soms ver te zoeken. Ajax heeft in principe niets te maken met het parkeerbeleid, maar is wel in gesprek hierover met Parkeerbeheer.

* Staanplaatsen in Arena
Invoering van permanente staanplaatsen in de Arena zal niet plaatsvinden i.v.m. de veiligheidsvoorschriften zoals die gelden (o.a. aparte ingangen voor de staanplaatsen)

* Catering
Werkgroep catering is over aanbod, prijs, wachtrijen etc. in gesprek met de cateraars. Duidelijk is wel dat de invloed op de prijs gering is. Het biermerk is voorlopig ook niet aan te passen in verband met gemaakte lange termijn afspraken.

De rondvraag ging o.a. over :

* Stadionprogramma.
Dit mag wel wat opzwepender, met name de muziekkeuze aanpassen (Three Little Birds is wel een goed voorbeeld.)

* Fotografen in de zichtlijn.
Is inmiddels opgepakt

* Problemen met de liften.
Het moet duidelijk zijn dat de rolstoelers voorrang hebben in de lift ten opzichte van andere gebruikers.

* Planning dichtbouwen grachten aan oost- en westkant.
Het wachten is op het definitieve werkplan.

* Aandacht voor: www.mijnajaxkaart.ajax.nl Hier kun je al je gegevens inzien en aanpassen( hier vindt je o.a.de scanpunten). Kortom, registreer je voor deze mooie service-tool

* Positieve ontvangst van Print@home.
Het thuis printen van online bestelde kaarten, met de kopie kun je de Arena in.

Op 20 februari 2012 is de volgende meeting van de Ajax Supportersraad. Mail je vragen/opmerkingen door naar de Ajax Supportersraad. De volledige notulen van deze vergaderingen en contactgegevens zijn te vinden via onderstaande link.

Ajax Supporters Raad