Menu
ASR: Brenda Toonen

ASR: Brenda Toonen

Onlangs werd de Ajax Supporters Raad (ASR) geformeerd. Op het internet stellen de leden van de ASR zich voor aan hun medesupporters. Deze keer is het de beurt aan Brenda Toonen, afgevaardigde namens de 2e ring oost.

Brenda Toonen (36) praat in de ‘wijvorm’. Logisch gezien het feit dat zij en haar partner Peter samen al jarenlang actief zijn voor Ajax. Brenda is vrijwilliger bij regioactiviteiten van de SVA en samen zijn ze vrijwilliger voor de stichting Axios, die onder meer in samenwerking met Ajax en de SVA bussen regelt voor supporters die vanuit Leiden naar uitwedstrijden willen reizen. Ook helpen ze de club met hand- en spandiensten tijdens oefenwedstrijden en delen ze bij elke thuiswedstrijd de opstellingen uit. Gezien die clubliefde is het begrijpelijk dat ze alle thuis- en uitwedstrijden van Ajax bezoeken, en dat ze daarmee begonnen toen Ajax nog in de Meer en het Olympisch Stadion speelde.

Brenda fungeert als contactpersoon tussen de directie en de supporters van de tweede ring oost. ,,Wat er speelt? Eigenlijk heb ik geen idee. Dat is ook de reden waarom ik dit wilde doen. Bij ons heerst zo’n cultuur van dat je hooguit even praat met je buurman, en daarna weer naar huis gaat. Geen groepsgevoel. Nu is dat niet zo erg, maar daardoor weet niemand wat er leeft. Ik zou heel graag ieders mening willen horen, zodat ik eventueel zaken bespreekbaar zou kunnen maken in de ASR.''

Zélf ziet de seizoenkaarthouder van vak 420 wel het een en ander. ,,Er zijn te weinig damestoiletten en ook is de catering een stuk beperkter dan onder ons in de eerste ring. En dat er alcoholvrij bier wordt getapt als er slechts twee bussen met uitsupporters zijn, zal ook wel wat vragen oproepen.'' Op veel van de vragen zal ze vanwege haar betrokkenheid en kennis zélf antwoord kunnen geven. ,,Maar ik denk dat het heel belangrijk voor iedereen is dat er altijd een goed onderbouwd antwoord is van de directie van Ajax of de ArenA. Ik hoop daarom dat iedereen in onze vakken me aanspreekt of e-mailt als er een vraag is. Dan loop ik in de rust direct naar diegene toe. Op die manier kan ik een goed aanspreekpunt zijn, of noem me maar een doorgeefluik.'' Of noem haar maar iemand die alles voor de club en de supporters wil doen.

Alle leden van de ASR, met tussen haakjes hun tribunedeel of functie, zijn:

Dennis Bliek (invalideplatform), Remco Midjek (1e ring oost), Mike Tenniglo (2e ring zuid), Rene Beek (1e ring zuid), John van Reenen (2e ring west), Jaap Waaijenberg (1e ring west), Brenda Toonen (2e ring oost), Quincy Brandsma (2e ring noord), Ron Jansen (1e ring noord), Luc Postma (ABA), Erwin Pieters (AFCA), Martine Eikelhof (SVA), Henk Voors (coördinator supportersbeleid Ajax), Jeroen Slop (directie), Miel Brinkhuis (manager communicatie) en Suzanne Adriaansen (manager supporterszaken en wedstrijdorganisatie).

Klik hier voor meer informatie over de Ajax Supporters Raad en interviews met de verschillende leden >>