Menu
ASR: Mike Tenniglo

ASR: Mike Tenniglo

Onlangs werd de Ajax Supporters Raad (ASR) geformeerd. Op het internet stellen de leden van de ASR zich voor aan hun medesupporters. Deze keer is het de beurt aan Mike Tenniglo, afgevaardigde namens de 2e ring zuid.

Mike Tenniglo (39) is vanaf het begin lid van de Ajax Supporters Raad. Hij heeft meteen het voorzitterschap van de ASR op zich genomen, dit is ondertussen zijn derde seizoen als voorzitter: ,,De verwachtingen waren vanaf het begin hoog, maar met zo'n grote organisatie is het soms lastig om snel dingen voor elkaar te krijgen. Veel supporters verwachten misschien te snel iets en te veel. Ik denk dat we ons moeten focussen op de kleine dingen die wel hebben bereikt in plaats van de dingen die we niet bereiken.” Mike vindt dat Ajax tot nu toe goed luistert naar de boodschappen die hij overbrengt. ,,Daar begint de verandering. Dankzij de ASR hoort Ajax wat er leeft onder de supporters. Het gaat misschien niet in het tempo dat we voor ogen hebben als supporters zijnde, maar langzaamaan vinden er toch veranderingen plaats ten goede van de bezoekers van de ArenA.”

Net als alle andere ASR-leden is ook Mike Tenniglo (39) een fanatieke supporter en bezoekt naast de thuiswedstrijden ook regelmatig uitwedstrijden in binnen- en buitenland. Neem alleen al het feit dat hij voor elke thuiswedstrijd helemaal vanuit Heerlen komt - uitwedstrijden zijn voor hem regelmatig dichterbij. Mike komt al vanaf zijn achtste jaar bij Ajax. Eerst met zijn vader op de gezinstribune in de Meer, later met vrienden op de stads- en Diemenzijde. Mike zit in de ArenA al jaren in vak 429. ,,Veel supporters weten me ondertussen wel te vinden om en nabij vak429 of in het supportershome. Het is belangrijk dat supporters een aanspreekpunt hebben om hun idee of klacht aan kwijt te kunnen. Ik verzamel deze punten, zodat ik deze punten als ze voorkomen op grotere schaal in de ASR kan inbrengen."

,,Mocht je echter niet in staat zijn om me persoonlijk aan te spreken kun je ook via Ajax-website vragen of verzoeken aan de ASR melden. Ik verzoek iedereen om zich te melden als dingen in de ArenA anders, beter, efficienter, mooier kunnen. Want de ArenA moet ONS stadion worden, waar we ons prettig en thuis voelen!”

Alle leden van de ASR, met tussen haakjes hun tribunedeel of functie, zijn:

Dennis Bliek (invalideplatform), Ric van der Zwet (1e ring oost), Mike Tenniglo (2e ring zuid), Rene Beek (1e ring zuid), John van Reenen (2e ring west), Jaap Waaijenberg (1e ring west), Quincy Brandsma (2e ring noord), Ron Jansen (1e ring noord), Roberto Dedock (AFCA Supportersclub), Ine van Brenk (SVA), Henk Voors (coördinator supportersbeleid Ajax), Jeroen Slop (directie), Mick Werkendam (veiligheidszaken) en Melle Sitters (supporterszaken en wedstrijdorganisatie).


Klik hier voor meer informatie over de Ajax Supporters Raad.

Klik hier voor meer info over de overige leden van de Ajax Supporters Raad.