Menu
Atlético aan kop na zege op Lazio

Atlético aan kop na zege op Lazio

Atlético Madrid gaat na twee duels aan de leiding in het Amsterdam Tournament. De Spanjaarden versloegen Lazio Roma met 3-1 en schroefden hun puntentotaal op tot zes.

Maar de zege betekent zeker niet dat de ploeg van trainer Javier Aguirre verzekerd is van de overwinning van het Amsterdamse toernooi. Ajax en Arsenal, die beiden donderdag hun eerste duel wonnen, kunnen de Madrilenen passeren. De Nederlanders en Engelsen behaalden ieder tot nu toe vijf punten en treffen elkaar om 21.15.

Atlético en Lazio maakten er in de goedgevulde ArenA een aantrekkelijke wedstrijd van. Een beetje tegen de verhoudingen in kwam Atlético vlak voor rust op voorsprong. Braulio Rodriguez kon in de 39ste minuut bij de tweede paal inschieten na een vrije trap vanaf de rechterkant. Lazio was daarvoor gevaarlijk geweest met schoten vanuit de tweede lijn en via aanvoerder Rocchi, die een paar kansen onbenut liet.

Atlético deed met drie treffers goede zaken in het Tournament. Atlético deed met drie treffers goede zaken in het Tournament.

In de tweede helft voerden de Italianen de druk op, maar toch was ook het tweede doelpunt voor Atlético. Luis Garcia schoot van twintig meter de bal in de 66ste minuut keihard achter doelman Tommaso Berni. Stefano Mauri maakte namens Lazio vlak daarna de 2-1 (hij kwam alleen op de keeper af). Weer even later stelde Atlético de zege veilig. José Antonio Reyes tekende voor de 3-1.