Menu
Atouba gaat met Ajax voor de prijzen

Atouba gaat met Ajax voor de prijzen

Thimothée Atouba tekende vanmiddag een tweejarig contract bij Ajax met een optie voor nog eens twee seizoenen. De Kameroener heeft een duidelijk doel. ,,Ik wil met Ajax voor de titel gaan."

Direct na het ondertekenen van zijn contract werd Atouba verrast door een paar leuke telefoontjes. Eerst belde zijn vrouw en vervolgens Martin Jol, die momenteel met de selectie op trainingskamp is in De Lutte. ,,De trainer heette me welkom bij Ajax”, aldus de 27-jarige Kameroener.

Jol en Atouba zijn geen onbekenden van elkaar. Integendeel: in het seizoen 2004-2005 was Jol trainer en Atouba speler bij Tottenham Hotspur. ,,Ik verliet Engeland na dat seizoen, maar kwam de trainer afgelopen jaar weer tegen bij HSV", zegt de verdediger. Atouba is blij dat hij in Amsterdam opnieuw herenigd wordt met Jol. ,,Ik vind het het heel positief om met bekende mensen te werken. Deze trainer heeft me altijd veel vertrouwen gegeven. En dat is belangrijk voor een speler. Ik heb een goede band met hem. ”

De 40-voudig international van Kameroen speelde in de Premier League en in de Bundesliga. Wat hem in deze twee grote competities niet lukte, wil hij in de Eredivisie wel zien te bewerkstelligen. ,,Ik wil met Ajax de titel veroveren”, zegt hij. ,,Daarvoor moeten we keihard werken. Ik hoop ook dat ik zo snel mogelijk kan aansluiten bij de selectie, zodat ik topfit aan het seizoen kan beginnen."

Wanneer Atouba zich meldt bij de selectie van Ajax 1 is nog niet duidelijk. De nieuwe Ajacied moet eerst nog terug naar Hamburg, om een aantal zaken te regelen. Bij terugkomst in Amsterdam wordt hij officieel gepresenteerd.