Menu
Atouba op het veld met zijn collega’s

Atouba op het veld met zijn collega’s

Thimothée Atouba verscheen donderdagochtend voor het eerst op het trainingsveld met zijn nieuwe collega’s. Met de groep trainen was er nog niet bij voor de Kameroener. Onder toeziend oog van René Wormhoudt legde de nieuwe aanwinst vooral heel veel meters af.

Atouba trainde woensdag ook al buiten op de velden naast de ArenA, maar omdat de selectie een dag vrij was, had hij toen geen andere Ajax-spelers om zich heen. Donderdagochtend kreeg de linksback weer een zware oefensessie voorgeschoteld. Conditie- en hersteltrainer Wormhoudt liet Atouba lopen, lopen en nog eens lopen. Op een gegeven ogenblik werd ook nog even de bal erbij gehaald, maar ook tijdens die oefeningen moest de Afrikaan wel zijn meters blijven maken. Dit natuurlijk om hem zo snel mogelijk klaar te stomen voor het echte werk.

Terwijl Atouba zijn individuele programma afwerkte, werden ook de andere Ajacieden onderworpen aan een lange oefensessie. Martin Jol schotelde zijn spelers onder andere een grote partijvorm van tien tegen tien voor. Aan het eind van de training werd door een select gezelschap geoefend op vrije trappen. Andere spelers deden ondertussen nog wat kracht- of techniekoefeningen.

Voor Ajax is het de laatste trainingsdag voor aanvang van het Amsterdam Tournament. De Amsterdammers spelen vrijdag om 21.15 uur tegen Atletico Madrid. Twee dagen later is Benfica de tegenstander.

Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop van het Amsterdam Tournament

Martin Jol spreekt zijn spelers toe voor aanvang van de grote partijen. Martin Jol spreekt zijn spelers toe voor aanvang van de grote partijen.
Darko Bodul houdt drie man bezig. Darko Bodul houdt drie man bezig.
Na afloop van de reguliere training trainde een aantal Ajacieden de buikspieren. Na afloop van de reguliere training trainde een aantal Ajacieden de buikspieren.
Andere spelers werkten aan hun vrije trap. Andere spelers werkten aan hun vrije trap.
Martin Jol ziet dat Luis Suarez het vizier op scherp heeft staan. Martin Jol ziet dat Luis Suarez het vizier op scherp heeft staan.
Eyong Enoh trainde nog apart van de groep. Ook George Ogararu deed niet mee met de groepstraining. Eyong Enoh trainde nog apart van de groep. Ook George Ogararu deed niet mee met de groepstraining.