Menu
Atouba wil het liefst meteen beginnen

Atouba wil het liefst meteen beginnen

Thimothée Atouba arriveerde dinsdagmiddag bij Ajax. Eindelijk, zou je zeggen, want de komst van de Kameroener liet vanwege het nodige papierwerk behoorlijk lang op zich wachten. Maar nu hij er is, wil hij zich ook direct laten zien. ,,Als het moet, kan ik meteen een wedstrijd spelen.”

Zijn eerste werkdag als Ajacied was een volle. Thimothée Atouba werd dinsdagochtend van het vliegveld in Düsseldorf gehaald en van daaruit naar de Amsterdam ArenA gereden. In het stadion had hij even tijd voor een bakje soep, maar vervolgens moest hij meteen door naar de Toekomst waar de jaarlijkse fotoshoot op het programma stond.

Terwijl bijna alle Ajacieden al keurig in de clubkostuums stonden opgesteld, was Atouba zich nog aan het omkleden. Toen hij eenmaal het veld betrad, werd hij met een luid applaus verwelkomd door zijn nieuwe ploeggenoten. ,,Het was een heel drukke dag”, vertelde de verdediger na afloop van de fotosessie. ,,Vermoeiend ook, omdat ik zo lang in de auto heb gezeten.”

Maar denk niet dat Atouba een uitgebluste indruk maakte. De van HSV overgekomen verdediger straalde en heeft zin om zo snel mogelijk van waarde te zijn voor zijn nieuwe club. ,,Als het moet speel ik hier nu meteen een wedstrijd”, zegt hij wijzend over het hoofdveld van het Toekomst. ,,Ik ben er klaar voor en heb er zin in.”

Toch is de Afrikaan ook realistisch. Atouba tekende op 7 juli zijn contract bij Ajax, maar het duurde twee weken voordat alle papieren in orde waren en hij aan het werk kon gaan in Nederland. Het is lang niet zeker of hij komend weekeinde al in actie kan komen voor Ajax tijdens het Amsterdam Tournament. ,,Natuurlijk heb ik in de tussentijd getraind”, zegt hij. ,,Ik heb een schema gekregen van de staf van Ajax en dat heb ik gevolgd. Maar in je eentje trainen is toch altijd net even anders dan trainen met een groep. Het is moeilijk te zeggen waar ik precies sta. Ik ben fit, maar hoe fit weet ik niet. Dat wordt de komende dagen snel duidelijk.”

Amsterdam Tournament: 24 en 26 juli. Kijk hier voor meer informatie over de kaartverkoop